Mergi la conţinutul principal

Zeci de miliarde, investitii la Spitalul Judetean

Directorul unitatii, dr. Stefan Mihailescu, ne-a spus ca anul trecut s-a cheltuit colosal pentru lucrari de reparatii si reamenajare a sectiilor, s-a construit foarte mult si ca, daca ar mai fi inca doi ani ca 2008, spitalul ar arata asa cum trebuie. Astfel, anul trecut, unitatea medicala a achizitionat aparatura medicala in valoare de 1.091.864 lei. Cel mai mult au costat doua aparate de anestezie de inalta si medie performanta, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 604.660 lei. Pe langa acestea au mai fost cumparate un ecograf, aparate de ventilatie artificiala, un electroencefalograf, canapele pentru consultatii, etc. Conducerea spitalului a decis sa investeasca si intr-o centrala telefonica, tocmai pentru a oferi posibilitatea brailenilor sa sune la un numar unic, in caz de urgenta, iar comunicarea intre toate sectiile spitalului sa se poata face prin numere de interior. Pentru centrala a fost achitata o prima rata, toata aparatura fiind cumparata din banii proprii ai unitatii spitalicesti. Sume semnificative au fost cheltuite si pentru dotarea cu instrumentar medical si obiecte de inventar, fara de care actul medical nu se poate efectua.

Totusi, anul trecut, cea mai mare parte din banii investiti au fost folositi pentru lucrari de reparatii curente, care asigura un anumit confort brailenilor ajunsi la spital. Numai pentru reparatiile la Unitatea de Primire Urgente s-au cheltuit aproape 1,5 milioane lei, iar pentru reamenajarea spatiilor destinate sectiilor de medicina interna cronici, chirurgie plastica si reparatorie si recuperare medicina fizica si balneologie adulti s-au alocat 248.595 lei.
Pentru a se obtine spatiile necesare unor sectii medicale, in corpul B al Spitalului Judetean de Urgenta Braila au fost reamenajate spatiile administrative, cheltuielile ridicandu-se la 143.080 lei. De asemenea, au fost reamenajate Laboratorul anatomie patologica si Serviciul de Medicina Legala. Tot in 2008, ambulatoriile din corpurile A si B ale spitalului au beneficiat de lucrari de igienizare pentru obtinerea autorizatiei de functionare. De asemenea, alti bani s-au cheltuit pentru realizarea spatiului de amplasare a statiei de sterilizare deseuri, pentru dezafectarea crematoriului din pavilionul B si pentru reparatiile de imprejmuire si refacere a cailor de acces.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu