Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de mii de arbori, verificati bucata cu bucata

O inventariere bucata cu bucata a zecilor de mii de arbori din Braila, pentru a stabili care prezinta pericol de prabusire si care nu - este propunerea presedintelui organizatiei municipale PNL Braila, Petrica Popa. Liberalul admite ca o astfel de operatiune poate dura luni de zile, perioada in care ar mai putea avea loc numeroase furtuni puternice, insa, crede el, in aceasta actiune ar putea fi de ajutor si cetatenii, care sa semnaleze autoritatilor arborii pe care ii cred periculosi: "Plopii care depasesc inaltimea blocurilor cu patru etaje au radacina destul de slaba si, automat, la orice furtuna mai puternica, pot crea probleme. Mai mult decit atit, foarte multi arbori sint frumosi, au o toaletare corespunzatoare, au o tinuta destul de eleganta, dar pentru Braila ar trebui ca in anii urmatori sa tinem cont de specificul zonei si sa ne amintim ca strada Regala, astazi, Mihai Eminescu, avea trotuare si pe margine existau salcimi toaletati circular care dadeau o nota placuta strazii. Exista insa foarte multi copaci care creeaza probleme atit prin virsta, cit si datorita marimii si este nevoie sa fie inlocuiti cu arbori care se adapteaza zonei de cimpie. Dupa parerea mea, pericolul cel mai mare exista cu acesti plopi plantati in imediata vecinatate a blocurilor, neavind putere de a penetra sub fundatia cladirii, automat exista pericolul de cadere, chiar daca nu sint putrezi sau imbatriniti. Trebuie luat in consideratie in functie de situatia fiecarui arbore, este foarte greu, e adevarat, dar aici trebui sa intervina si cetatenii. Pe de alta parte, ne trebuie un ajutor si din partea Agentiei de Mediu si a Garzii de Mediu".
In ceea ce priveste responsabilitatea primariei in privinta avariilor produse cladirilor sau masinilor peste care au cazut arborii doboriti de vint, liberalul a declarat: "In principiu, si cladirile si autoturismele ar trebui asigurate si nu ar mai fi decit pericolul de deranj, dar primaria, indiferent de localitate, ar trebui sa se preocupe ca aceste cazuri sa fie cit mai izolate, pentru ca se poate intimpla ca arbori foarte puternici, la o furtuna foarte puternica, sa cada".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii