Spaţiul de lângă gardul spitalului Sf. Pantelimon, ocupat frecvent cu gunoaie, este în prezent amenajat cu noi locuri de parcare. În total, vor avea posibilitatea să parcheze acolo circa 28 de autoturisme. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pe prelungirea străzii Griviţei, în zona Policlinicii nr. 3, de vizavi de spitalul Sf. Pantelimon, unde or să fie date în folosinţă 24 locuri de parcare.
Conducerea Primăriei Brăila spune că acestea sunt doar câteva dintre spaţiile amenajate ca parcări pe parcursul acestui an. "Avem în vedere şi alte zone care până în prezent aveau un aspect necorespunzător, fiind folosite ca halde de deşeuri neautorizate. De asemenea, vizăm şi spaţiile dintre blocuri. Practic, intenţia noastră este ca în fiecare cartier de blocuri să amenajăm câte o parcare nouă anul acesta. S-au stabilit deja câteva locaţii, cum ar fi zona blocurilor V din Radu Negru, zona Şcolii nr. 20, din Vidin, sau zona din spatele blocurilor de la Romarta Nouă. Restul locaţiilor urmează să fie identificate. Ca număr de locuri de parcare noi sperăm să ajungem anul acesta undeva la 250 - 300", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.
În momentul de faţă, în municipiul Brăila există în jur de 12.000 locuri de parcare amenajate, dintre care circa 9.500 sunt închiriate de brăileni, contra unei taxe de 17 lei pe lună. Acestora li se adaugă şi cele circa 2.250 de garaje deţinute de locatarii blocurilor, pentru care se plăteşte, de asemenea, o taxă lunară către Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală.
Capacitatea de parcare este mult subdimensionată la nivelul municipiului, unde există în momentul de faţă 46.000 înregistrate la Primărie, pentru care se plăteşte impozit la Direcţia Finanţelor Publice Locale. Acestora li se adaugă cele câteva mii de maşini de firmă înregistrate în alte oraşe din ţară dar folosite de brăileni. De asemenea, mai avem în municipiu cel puţin 5.200 de mijloace de transport cu tracţiune mecanică, cu masa mai mică de 12 tone - microbuze, autobuze, autocare - deţinute de persoane fizice şi 3.100 de vehicule similare deţinute de persoane juridice. Mai sunt înregistrate la Primărie 8.500 de vehicule cu masa mai mare de 12 t, ce aparţin unor persoane juridice, şi 1.500 ale unor persoane fizice. La un asemenea parc auto, "ţinta" Primăriei, de realizare a circa 300 noi locuri de parcare pe an, este mult depăşită de necesităţi. La Brăila nu există în momentul de faţă nicio parcare publică etajată, aşa cum au apărut deja în multe alte oraşe ale ţării.