Mergi la conţinutul principal

UPDATE: La ora 18:00, mai erau doar 10 localități fără electricitate

* forțele ISU, Poliției, Jandarmeriei, Secției de Drumuri Naționale, Electrica și ale comitetelor locale pentru situații de urgență au intervenit toată noaptea pentru ca efectele codului roșu de vânt și viscol să fie cât mai puțin resimțite de populație

 

 

UPDATE ORA 19.00: Potrivit ISU Brăila, la ora 18.00 mai erau 10 localități fără curent electric: Măgureni, Țăcău, Colțea, Florica, Roșiori, Bumbăcari, Dudești, Tătaru, Mihai Bravu și Traianu. Per total, 4.920 de abonați afectați.

 

UPDATE ORA 10.00: Drumuri naționale și județene sunt închise în continuare până la 12.00. Singura șosea pe care se poate circula, în condiții de iarnă, este Digul Brăila – Galați (DN 22B).

Totuși, încă mai vorbim despre autovehicule blocate în județ. Pe Drumul European 584, între localitățile Viziru și Însurăței, sunt blocate 12 autoturisme, 11 tir-uri și 2 cisterne. Se acționează cu două camioane și o autofreză de la ISU, două utilaje din cadrul SDN Brăila, un buldoexcavator de la SVSU Dudești și un utilaj (WOLLA) de la un operator economic din Viziru pentru deblocarea acestora. În schimb, pe drumul național DN 2B Brăila – Buzău, în dreptul localității Mircea Vodă unde a fost blocat drumul, se circulă acum pe ambele sensuri.

ERATĂ ISU BRĂILA - Numărul localităților fără electricitate a fost comunicat greșit. În realitate, sunt 98 de localități fără electricitate, nu 198, așa cum a apărut în buletinul informativ inițial.

Problema alimentării cu energie electrică persistă în județ, iar de la o oră la alta, numărul abonaților fără electricitate crește considerabil. Dacă la ora 6 dimineața, 70 de localități nu aveau curent electric, la ora 10.00, ISU Brăila a informat că sunt 98 de localități în această situație: Tîrlele Filiu, Ionești, Batogu, Lișcoteanca, Ianca (parțial), Perișoru, Berlescu, Dedulești, Mircea Vodă, Șuțești, M. Kogălniceanu (com. Rîmnicelu), Ibrianu, Maraloiu, Grădiștea, Boarca, Racovița, Frecăței, Mărașu, Latinu, Voinești, Vameșu, Cotu Mihalea, Corbeni, Pîntecani, Jirlău, Drogu, Vișani, Plăsoiu, Căldărușa, Perișoru, Movila Miresii, Țepes Vodă, Urleasca, Polizești, Stanca, Stăncuța, Unirea, Silistraru, Tichilești, Albina, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Pitulați, Constantinești, Rîmnicelu, Romanu, Tudor Vladimirescu, Scorțaru Vechi, Comăneasca, Traian, Oancea, Baldovinești, Praporgescu, Pietroiu, Siliștea, Măgureni, Țăcău, Băndoiu, Bărăganu, Colțea, Florica, Ciocile, Chioibășești, Chichinețu, Roșiori, Bumbăcari, Dudești, Tătaru, Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlătești, Mihai Bravu, Odăeni, Jugureanu, Ulmu, Mohreanu, Agaua, Stoienești, Plopi, Însurăței (parțial), Victoria, Cuza Vodă, Berteștii de Jos, Spiru Haret, Berteștii de Sus, Gura Călmățui, Titcov, Gulianca, Muchea, Mărtăcești, Olăneasca, Cuza Vodă, Ariciu, Agaua, Stoienești, Plopi, Salcia Tudor, Mihail Kogălniceanu (com. Șuțești). În total, vorbim despre 49.500 de abonaţi.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: ISU Brăila a oferit informații despre situația județului nostru, la ora 6 dimineața: 70 de localități în beznă, mașini blocate în trafic, incendii la două locuințe din Surdila Găiseanca și Gropeni. Sute de efective cu peste 70 de mijloace au acționat toată noaptea.

Astfel, toate drumurile naționale și județene au fost închise miercuri, la ora 22.00, și rămân așa până astăzi, la ora 12.00.

La ora 6 dimineața, 70 de localități nu erau alimentate cu energie electrică: Drogu, Pântecani, Zamfirești, Jirlău, Vișani, Plăsoiu, Baldovinești, Dedulești, Mircea Vodă, Dudești, Bumbăcari, Târlele Filiu, Ionești, Batogu, Lișcoteanca, Perișoru, Berlești, Șuțești, Mihail Kogălniceanu, Ibrianu, Maraloiu, Gradiștea, Boarca, Racovița, Corbeni, Căldărușa, Movila Miresii, Țepeș Vodă, Urleasca, Polizești, Stanca, Stăncuța, Unirea, Silistraru, Tichilești, Albina, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Pitulați, Constantinești, Râmnicelu, Romanu, Tudor Vladimirescu, Scorțaru Vechi, Comăneasca, Traian, Oancea, Pietroiu, Siliștea, Măgureni, Țăcău, Băndoiu, Mărașu, Bărăganul, Colțea, Florica, Ciocile, Chioibășești, Chichinețu, Roșiori, Tătaru, Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlatești, Mihai Bravu, Odăieni, Jugureanu și Ulmu. În total, 38.478 abonaţi afectați.

Au fost instituite 13 filtre ale Poliției și Jandarmeriei Brăila la ieșire din municipiul Brăila și la Măxineni, Surdila Greci, Oprişeneşti intersecţia cu DJ 211, Grădiştea, Bărăganu, Mihai Bravu, Viziru, Popas Laura DJ 211A.

Chiar și cu drumurile închise, tot au existat autovehicule blocate pe teritoriul județului. Între localitățile Mircea Vodă și Ianca, pe DN 2B, este blocat traficul rutier de 2 tir-uri (cu 2 persoane), ceea ce a condus la blocarea a 15 autoturisme cu 2 persoane, 2 microbuze cu 22 persoane, a unei camionete cu 3 persoane, a unui autocar cu 40 persoane și a altor 2 tir-uri cu 2 persoane. Pentru deblocarea acestora se acționează de către Secția de Drumuri Naționale (SDN) Brăila și ISU Brăila. La ora 06.20 a fost deblocat un sens în dreptul localității Mircea Vodă. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă.

Pe raza comunei Vădeni, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Jandarmeriei Brăila acționează pentru deblocarea unui autoturism cu 2 persoane, la limita județului Brăila cu județul Galați.

Pe DJ 203, între localitățile Făurei și Ulmu, echipaje din cadrul ISU și SVSU Ulmu, au acționat pentru deblocarea unui microbuz cu 12 persoane care au fost preluate și cazate în siguranță în comuna Ulmu, cu ajutorul implicării autorităților locale.

Pe DE 584, între localitățile Însurăței și Bărăganul sunt blocate/derapate în trafic 11 tir-uri, 10 autoturisme și o autocisternă, totalizând 30 persoane. Se acționează cu echipaje din cadrul ISU și SDN pentru deblocarea traficului. La ora 06.150 a fost deblocat un sens în dreptul popasului Dropia. S-a început defluirea coloanei de mașini blocate în zonă.

Pe DE 584, între localitățile Viziru și Însurăței la popasul Dropia, drumul european este blocat de un tir pe toată partea carosabilă. Două utilaje din cadrul SDN Brăila încearcă să deblocheze tir-ul, dar întâmpină probleme datorită vizibilității foarte scăzute.

Per total, 312 efective intervin, dintre care 182 lucrători ai ISU, polițiști și jandarmi, alături de alte 130 de forte de la comitetele județean și locale pentru situații de urgență, lucrători ai SDN Brăila, Electrica. Sunt folosite 77 de mijloace, dintre care 27 ale Ministerului Afacerilor Interne, iar 50 ale celorlalte instituții amintite mai sus (CJSU, CLSU, Drumuri județene, SDN, Electrica).

Imaginea zilei a fost oferită de ISU Brăila și ilustrează un lucrător al instituției, înghețat, la propriu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro