Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de braileni si-au reclamat patronii la ITM

Un numar tot mai mare de salariati braileni au sesizat Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila ca angajatorii le incalca drepturile salariale. In cursul primului semestru al acestui an, institutia a primit peste 200 de sesizari, cele mai multe cu referire la problematica relatiilor de munca, mai concret nerespectarea de catre angajatori a drepturilor derivate din
calitatea de angajat. Din analiza celor 230 sesizari inregistrate de
ITM Braila pe parcursul primelor 6 luni, inspectorii de munca braileni
au concluzionat ca cele mai multe petitii au venit din sectorul comert (19,8%), confectii textile (18,4%), prestari de servicii (9,2%), constructii (8%), activitate de paza (7,5%), confectii metalice (6,6%) si industrie alimentara (5,7%).
Cele mai multe dintre reclamatiile primite la sediul ITM Braila
vizeaza aspecte cu privire la drepturi salariale neacordate - 36,4%; la incetarea contractelor individuale de munca - 16,2%; la ore suplimentare - 10,9%; munca ilicita - 9,2% si nu in ultimul rind cu privire la compensarea in bani a concediilor de odihna neefectuate - 6,6%. "In semestrul I 2007 au fost inregistrate 230 de sesizari din care au fost solutionate un numar de 205, diferenta de 25 au ramas de solutionat. Din totalul sesizarilor inregistrate, 99,9 % fac obiectul problematicii relatiilor de munca. Aspectele semnalate au fost in mod deosebit cu privire la nerespectarea de catre angajatori a drepturilor derivate din calitatea de angajat", se arata in raportul anual privind activitatea ITM Braila. De asemenea, in acelasi material se precizeaza ca pentru rezolvarea sesizarilor inregistrate s-a desfasurat o activitate complexa, constind in efectuarea de controale la agentii economici, prin verificarea documentelor urmarindu-se toate aspectele tematicii de control in domeniul relatiilor de munca si dispunerea masurilor in vederea inlaturarii deficientelor constatate.
Ca termen de comparatie in semestrul I al anului trecut, ITM Braila a inregistrat 318 de sesizari majoritatea vizind aspecte legate de problematica relatiilor de munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii