Skip to main content

Zeci de braileni si-au reclamat patronii la ITM

Un numar tot mai mare de salariati braileni au sesizat Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila ca angajatorii le incalca drepturile salariale. In cursul primului semestru al acestui an, institutia a primit peste 200 de sesizari, cele mai multe cu referire la problematica relatiilor de munca, mai concret nerespectarea de catre angajatori a drepturilor derivate din
calitatea de angajat. Din analiza celor 230 sesizari inregistrate de
ITM Braila pe parcursul primelor 6 luni, inspectorii de munca braileni
au concluzionat ca cele mai multe petitii au venit din sectorul comert (19,8%), confectii textile (18,4%), prestari de servicii (9,2%), constructii (8%), activitate de paza (7,5%), confectii metalice (6,6%) si industrie alimentara (5,7%).
Cele mai multe dintre reclamatiile primite la sediul ITM Braila
vizeaza aspecte cu privire la drepturi salariale neacordate - 36,4%; la incetarea contractelor individuale de munca - 16,2%; la ore suplimentare - 10,9%; munca ilicita - 9,2% si nu in ultimul rind cu privire la compensarea in bani a concediilor de odihna neefectuate - 6,6%. "In semestrul I 2007 au fost inregistrate 230 de sesizari din care au fost solutionate un numar de 205, diferenta de 25 au ramas de solutionat. Din totalul sesizarilor inregistrate, 99,9 % fac obiectul problematicii relatiilor de munca. Aspectele semnalate au fost in mod deosebit cu privire la nerespectarea de catre angajatori a drepturilor derivate din calitatea de angajat", se arata in raportul anual privind activitatea ITM Braila. De asemenea, in acelasi material se precizeaza ca pentru rezolvarea sesizarilor inregistrate s-a desfasurat o activitate complexa, constind in efectuarea de controale la agentii economici, prin verificarea documentelor urmarindu-se toate aspectele tematicii de control in domeniul relatiilor de munca si dispunerea masurilor in vederea inlaturarii deficientelor constatate.
Ca termen de comparatie in semestrul I al anului trecut, ITM Braila a inregistrat 318 de sesizari majoritatea vizind aspecte legate de problematica relatiilor de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu