Mergi la conţinutul principal

Zeci de școli din Brăila vor fi conectate la internet

* vorbim despre 35 de școli și grădinițe pentru care se va asigura conectarea la rețeaua de internet, în baza unui memorandum aprobat recent de Guvern

 

 

 

Zeci de școli și grădinițe din municipiul și județul Brăila vor fi conectate la internet. Ministerul Educației și Cercetării a inițiat, recent, Memorandumul privind asigurarea conectării la internet a 2.800 de unități de învățământ preuniversitar de stat din România prin programul voluntar de sprijin, prin intermediul căruia Guvernul României, cu aportul operatorilor de comunicații electronice și al industriei de profil din România, va asigura condițiile necesare conectării în regim de urgență a unităților de învățământ preuniversitar de stat la internet.

Ministerul Educației a publicat și lista celor 2.800 de unități de învățământ preuniversitar de stat ce vor fi conectate la internet, în Brăila fiind vorba despre 35 de clădiri școlare. În municipiu, pe listă figurează Grădinița cu program normal nr 22, Grădinița cu program normal nr. 50, Grădinița cu program normal nr. 61, Liceul Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, Liceul Tehologic ”Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic ”P. Istrati”, Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian”, Liceul Teoretic ”P. Cerna”, Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, Palatul Copiilor și Casa Corpului Didactic. În județ, vor fi conectate la internet următoarele unități: Grădinița cu program normal Baldovinești (Vădeni), Școala Gimnazială Baldovinești, Grădinița cu program normal Gropeni, Grădinița cu program normal Lacu Sărat, Grădinița cu program normal Pietroiu (Vădeni), Grădinița cu program normal Plopu (Ianca), Grădinița cu program normal Vădeni, Grădinița cu program normal Viziru, Liceul Tehnologic ”N. Titulescu” Însurăței, Liceul Teoretic ”G. Vâslan” Făurei, Școala Gimnazială ”General Stan Poetaș” Ulmu, Școala Gimnazială Gropeni, Școala Gimnazială Lanurile, Școala Gimnazială ”Petre Carp” Tufești, Școala Gimnazială Roșiori, Școala Gimnazială Vădeni, Școala Gimnazială Viziru, Școala primară Albina (Tichilești), Școala primară ”C. Gabrielescu” (Bordei Verde), Școala Primară Colțea (Roșiori), Școala primară Constantinești (Rîmnicelu), Școala primară Horia (Surdila Greci) și Școala primară Scărlătești (Cireșu).

Precizăm că, potrivit unei analize a Ministerului Educației, 5.000 de clădiri școlare din România nu au conexiune la internet.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro