Mergi la conţinutul principal

Zeci de școli din Brăila încă nu au aviz de securitate la incendiu

* potrivit verificărilor realizate de specialiștii ISU în contextul începerii noului an școlar, 52 clădiri ce aparțin unităților de învățământ din Brăila nu dețin această autorizație

 

Școala începe în trei zile însă zeci de unități de învățământ din municipiu și județ nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Asta reiese în urma unui control realizat de Comisia Mixtă pentru verificarea unităților școlare, organizată prin ordin al Prefectului județului Brăila, care s-a axat pe verificarea unităților de învățământ preuniversitar din județ care nu dețin aviz ISU.

Potrivit unei statistici transmise de reprezentanții ISU “Dunărea” Brăila, grădinițele, școlile și liceele din municipiu și județ dețin 363 clădiri. Din acestea, 
153 cl
ădiri dețin autorizație de securitate la incendiu (mediu urban - 63, mediul rural - 87, clădiri ale școlilor private - 3), iar 52 nu au acest aviz (mediul urban - 21, mediul rural - 29, clădiri ale școlilor private - 2). Cei de la ISU mai arată că 52 clădiri ale unităților de învățământ sunt echipate cu hidranți interiori/exteriori de incendiu, iar 53 clădiri sunt echipate cu instalații și sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, din numărul total de clădiri, 303 spații au asigurat iluminat de securitate pentru evacuare.

Per total, din totalul unităților de învățământ cu personalitate juridică, 47 grădinițe, școli și licee dețin aviz ISU (44 școli publice și 3 private).

“În urma verificărilor realizate, reprezentantul inspectoratului a constatat că, din punct de vedere al securității la incendiu, clădirile respectă în mare măsură documentațiile tehnice care au stat la baza executării lucrărilor, urmând să fie demarate procedurile de obținere a acestei autorizații”, a transmis ISU “Dunărea” Brăila,

Precizăm că anul trecut, din 359 clădiri aparținând unităților de învățământ brăilene, 56 nu aveau autorizație de securitate la incendiu, 15 din municipiu și 41 din mediu rural.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro