Mergi la conţinutul principal

Zece tineri din Centrul de Detenţie Tichileşti au avut parte de întâlniri cu familia

 

cu prilejul Zilei Internaţionale a Carităţii, în data de 25 septembrie, 10 persoane care au păstrat legătura doar telefonic şi online cu familia, au primit acum vizita apropiaţilor * prin implicarea şi sprijinul moral şi financiar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos-Galaţi, Protoieriei Brăila şi a Parohiilor cu care există protocol de colaborare încheiat la nivelul unităţii, au fost aduse familiile persoanelor internate, respectiv 15 aparţinători

 

 

 

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Tichileşti, care nu au putut ţine legătura cu membrii familiei decât telefonic sau online, au avut parte acum de întâlniri cu cei dragi. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Carităţii, în data de 25 septembrie au fost întreprinse şi la nivelul Centrului de Detenţie Tichileşti demersuri ce au urmărit sensibilizarea şi mobilizarea comunităţii, în vederea ajutorării persoanelor custodiate şi a compensării nevoilor şi riscurilor cu care acestea se confruntă în perioada detenţiei. “În acest sens, obiectivul propus a fost cel de a restabili legătura pentru un număr de 10 persoane internate cu mediul de suport, ce s-au aflat în imposibilitatea menţinerii legăturii cu familia pe parcursul detenţiei, ca urmare a situaţiei sociale, singura modalitate existentă de a comunica cu aceasta până în prezent fiind prin intermediul convorbirilor telefonice sau on-line. Acest lucru a fost realizat prin implicarea şi sprijinul moral şi financiar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos-Galaţi, Protoieriei Brăila şi a Parohiilor cu care există protcol de colaborare încheiat la nivelul unităţii, sprijin ce a constat în aducerea familiilor persoanelor internate, respectiv 15 aparţinători, la Centrul de Detenţie Tichileşti şi oferirea atât a unei agape creştine, cât şi a unui cuvânt de învăţătură, fapt ce contribuie la promovarea dialogului, a solidarităţii şi înţelegerii reciproce, prin  împlinirea faptelor milei trupeşti şi sufleteşti faţă de aproape”, se arată în comunicatul transmis de la Centrul de Detenţie Tichileşti, întocmit de Preot Capelan Cristian-Adelin Bocioagă.

Potrivit reprezentanţilor unităţii de detenţie, prin derularea unei astfel de activităţi s-a dorit accentuarea sentimentului de apartenenţă la mediul familial, prin petrecerea unei zile, în spaţiul Centrului de Detenţie alături de părinţi, bunici, fraţi surori, întâlnire ce a presupus atât implicarea familiilor reunite la activităţi recreative, dar şi la dezbateri şi discuţii, cu specialiştii centrului de detenţie, necesare în vederea identificării factorilor de sprijin şi a barierelor ce stau în calea procesului de reintegrare socială. La sfârşitul activităţii, familiile persoanelor internate, au avut prilejul de a participa la “liturghia după Liturghie” şi anume la o agapă creştinească împreună, oferită cu sprijinul şi binecuvîntarea preotului capelan al unităţii, drept motivaţie, pentru participarea şi implicarea oferită, aspect ce a contribuit la consolidarea şi unitatea familiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro