Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece tentative de atacuri la Londra, dupa 11 septembrie 2001

Londra a fost tinta a zece tentative de atacuri teoriste dupa 11 septembrie 2001, doua dintre acestea survenind dupa atacurile din 7 iulie, a declarat primarul Ken Livingstone, potrivit caruia amenintarea cu care se confrunta capitala britanica nu este una bine organizata, transmite BBC News online.
Livingstone a declarat, in cadrul unei emisiuni radio, ca au existat doua tentative de atacuri sinucigase dupa cele comise asupra metroului londonez la 7 iulie, in care si-au pierdut viata 52 de persoane. Alte opt tentative de atentate au fost dejucate intre 11 septembrie 2001 si atacurile din 7 iulie.
Londra nu este insa tinta unei "conspiratii internationale bine organizate, in care ordinele se transmit printr-un lant ierarhic", potrivit primarului Ken Livingstone. "In general, este vorba despre grupuri reduse numeric si destul de dezorganizate, formate din persoane neintegrate", a spus el.
Primarul capitalei britanice a declarat ca echipa sa a lucrat timp de patru ani la un plan de reactie in cazul unui atac terorist asupra capitalei, care a functionat "cu precizia unui ceas" dupa atacurile din 7 iulie.
In luna noiembrie, Comisia pentru Transporturi a Camerei Comunelor a avertizat ca sistemul de transport londonez este in continuare "foarte vulnerabil la atacuri teroriste".
"Atacurile cu bomba din reteaua de metrou si autobuze de la 7 iulie au reamintit cu cruzime actualele pericole teroriste. Amenintarea, extrem de grava, persista inca", afirma raportul comisiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii