Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece tentative de atacuri la Londra, dupa 11 septembrie 2001

Londra a fost tinta a zece tentative de atacuri teoriste dupa 11 septembrie 2001, doua dintre acestea survenind dupa atacurile din 7 iulie, a declarat primarul Ken Livingstone, potrivit caruia amenintarea cu care se confrunta capitala britanica nu este una bine organizata, transmite BBC News online.
Livingstone a declarat, in cadrul unei emisiuni radio, ca au existat doua tentative de atacuri sinucigase dupa cele comise asupra metroului londonez la 7 iulie, in care si-au pierdut viata 52 de persoane. Alte opt tentative de atentate au fost dejucate intre 11 septembrie 2001 si atacurile din 7 iulie.
Londra nu este insa tinta unei "conspiratii internationale bine organizate, in care ordinele se transmit printr-un lant ierarhic", potrivit primarului Ken Livingstone. "In general, este vorba despre grupuri reduse numeric si destul de dezorganizate, formate din persoane neintegrate", a spus el.
Primarul capitalei britanice a declarat ca echipa sa a lucrat timp de patru ani la un plan de reactie in cazul unui atac terorist asupra capitalei, care a functionat "cu precizia unui ceas" dupa atacurile din 7 iulie.
In luna noiembrie, Comisia pentru Transporturi a Camerei Comunelor a avertizat ca sistemul de transport londonez este in continuare "foarte vulnerabil la atacuri teroriste".
"Atacurile cu bomba din reteaua de metrou si autobuze de la 7 iulie au reamintit cu cruzime actualele pericole teroriste. Amenintarea, extrem de grava, persista inca", afirma raportul comisiei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii