Mergi la conţinutul principal

Zece cazuri de rujeolă confirmate la Brăila

* este vorba despre patru bebeluşi, cinci preşcolari şi un adult * totodată, mai există şi trei suspiciuni ridicate la doi adulţi şi un copil din municipiu * reprezentanţii DSP Brăila spun că nu se pune problema unei epidemii în acest moment

 

 

De la începutul lunii noiembrie şi până acum au fost confirmate zece cazuri de rujeolă în judeţul nostru, iar alte trei persoane sunt suspectate în acest moment.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila este vorba despre patru copii cu vârste cuprinse între 0-1 an, cinci preşcolari şi un adult. Cazurile s-au înregistrat în municipiul Brăila - 3, Gradiştea - 2, Pitulaţi - 2, Vădeni - 1, Însurăţei - 1, Vultureni - 1.

Totodată, mai există alte trei suspiciuni ridicate la doi adulţi şi un copil din municipiu.

Reprezentanţii DSP spun că nu se pune problema unei epidemii în acest moment.

Nu putem vorbim despre o epidemie deoarece cazurile sunt izolate, din localităţi distanţate. Chiar şi cele din municipiu sunt cu domiciliul în zone diferite. Răspândirea este aleatorie, nu este ceva concentrat pe un anumit areal, iar până în momentul de faţă aceste cazuri au fost izolate, ele se monitorizează în continuare, şi nu s-a observat o apariţie a unui focar. Nu sunt raporate mai multe cazuri în exact aceeiaşi zonă, ca să putem vorbi despre o epidemie de rujeolă”, ne-a explicat Gabriel Ciochină, director DSP Brăila.

Reamintim că săptămâna trecută au fost raporate cinci suspiciuni de rujeolă în judeţul nostru la patru copii şi o educatoare. Facem precizarea că educatoarea are domiciliul în Însurăţei, dar predă la grădiniţa din Valea Cânepii. Cazurile copiilor s-au confirmat, în timp ce pentru cadrul didactic probele au ieşit negative.

La începutul lunii septembrie, la Brăila, gradul de acoperire vaccinală era de 32%, iar circa 1.500 de copii erau nevaccinaţi.

La nivel naţional cazurile de rujeolă continuă să se înmulţească. Conform datelor Centrului Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, pânâ la data de 18 noiembrie au fost confirmate 1.308 de cazuri, în 30 de judeţe din ţară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro