Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapata isi doreste sa joace din nou cu Steaua in LC

Portarul echipei Steaua Bucuresti, Robinson Zapata a declarat, miercuri, ca isi doreste sa joace din nou in Liga Campionilor si viseaza sa ajunga cu reprezentativa Columbiei la Cupa Mondiala, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea.
"Imi doresc un titlu cu Steaua. Sper sa cistigam fiecare meci. Vreau sa merg in UEFA Champions League din nou si, dupa aceea, sa-mi indeplinesc visul de a merge la Campionatul Mondial cu echipa nationala a Columbiei. Depinde de noi daca luam titlul, depinde de fiecare meci. Depinde de ce facem noi, nu ce fac alte echipe. Daca noi mergem bine in fiecare meci, vom fi doar la mina noastra. Fiecare meci este important, dar si cel din Ghencea cu liderul (n.r. - CFR Cluj), pentru ca daca noi vom cistiga, vom ajunge mai aproape de ei", a spus Zapata.
Portarul columbian s-a declarat multumit de evolutia Stelei in meciurile amicale din Cipru, unde "ros-albastrii" efectueaza al doilea stagiu de pregatire al iernii. "Acum ne pregatim fizic foarte bine, au fost bune meciurile de pregatire. Cred ca asta isi doreste fiecare jucator, sa fie bine pregatit fizic pentru meciurile care urmeaza. Acum se vede clar ca echipa merge bine pe teren. Noi avem foarte mare incredere in noi, impreuna ne dorim sa continuam drumul bun", a precizat Zapata.
Robinson Zapata a facut si o caracterizare a jucatorilor transferati de Steaua in pauza competitionala. "Cred ca Dayro, Mendoza, Pepe si Dino sint foarte bine, sint mai aproape de ceea ce le cere antrenorul Lacatus. Trebuie sa lucreze mai mult pentru a recupera diferentele dintre ei si echipa. Au vazut ca aici jocul e mai rapid decit in Columbia. Acolo se joaca foarte mult pe laterale, aici se joaca mereu in fata si mult mai repede. Le place foarte mult jocul lui Dica, Neaga, Petre Marin, Ovidiu Petre si, per ansamblu, al intregii echipe", a mai spus Zapata.
El a explicat ca le-a vorbit conationalilor sai, Jose Moreno si Dayro Moreno, despre conditiile de la Steaua, insa managerul general al clubului, Adrian Ilie, a fost cel care i-a convins pe acestia sa accepte transferul. "E un pic mai usor daca in alt oras sau in alta tara ai un coechipier care te poate ajuta. Eu mereu le-am spus lui Dayro si lui Pepe ca Steaua e o echipa mare. Romania mi-a placut si asta a insemnat ceva pentru ei. Cred ca cei doi se vor adapta foarte bine la cerintele jocului. Eu le-am spus astea ca si un prieten, insa Adrian Ilie a facut posibil transferul lor in Ghencea", a explicat Zapata.
Columbianul a povestit cum a ales cariera de portar. "Mereu se spune despre portari ca sint foarte nebuni, dar este nevoie de putina nebunie pentru cei care joaca pe acest post. Depinde de fiecare om in parte. Cind am fost copil, tata, mama si fratele mai mare mi-au spus sa am liniste si sa gindesc mereu inainte de a face ceva. Este foarte important acest lucru. Mi-au placut de mic portarii nationalei Columbiei, cum ar fi Ruiz, Quintana sau Sanchez, si inca de atunci mi-am dorit sa fiu portar", a relatat Zapata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii