Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapada si gheata i-a pus in dificultate pe soferi

Desi pe arterele de circulatie din municipiu si judet nu s-au inregistrat probleme deosebite, totusi brailenii care au iesit, ieri, la drum cu masina au avut nevoie de multa rabdare pentru a nu scapa volanul de sub control. Zapada si gheata de pe strazi i-a impiedicat pe soferi sa circule cu mai mult de 20 - 30 de km la ora, mai ales ca pina nu s-a oprit ninsoarea utilajele de deszapezire nu au putut actiona la capacitate maxima. Dupa cum ne-a precizat seful Serviciului Politiei Rutiere, comisar Dumitru Budes, conducatorii auto au intimpinat probleme mai ales in zona intersectiilor si trecerilor de pietoni.
"In unele zone, in special la marcajele pietonale si intersectii, unde soferii sint nevoiti sa opreasca, la plecarea de pe loc se formeaza alunecus sub roti. Din zona Bariera spre Centru s-a facut gheata, dar erau 5 operatori care actionau pentru curatarea carosabilului. In zona Caramidariei a fost un tir care a alunecat si a intrat in gard, dar s-a intervenit imediat. Au mai fost si mici tamponari din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum acoperit cu zapada si gheata", a precizat comisar Dumitru Budes.
Nici in judet nu s-au inregistrat probleme deosebite din cauza zapezii, nu au fost drumuri blocate, dar totusi circulatia s-a desfasurat in conditii de iarna, soferii fiind nevoiti sa circule cu prudenta pentru a evita incidentele neplacute.
Cei care i-au pus in dificultate pe soferi au fost si pietonii care se angajau in traversarea strazilor fara sa se gindeasca daca autoturismele pot incetini in ultimul moment. De aceea, in zona trecerilor de pietoni s-a format mai multa gheata, iar masinile alunecau atunci cind plecau de pe loc. Politistii rutieri le recomanda pietonilor, ca atunci cind carosabilul este acoperit cu gheata, sa traverseze intr-un ritm mai vioi si sa se constituie in grupuri pentru a evita accidentele. De asemenea, parintii au fost sfatuiti sa aiba grija de copii, sa ii supravegheze cind se dau cu sania, pentru a nu ajunge printre masini.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii