Mergi la conţinutul principal

"Zâmbet de primăvară" la Muzeul Brăilei

* manifestarea este organizată de Colegiul Economic "Ion Ghica" în colaborare cu Liceul de Arte "Hariclea Darclee" * vor fi recitate versuri din lirica poeților Marin Sorescu, George Topârceanu și Ion Minulescu și va fi prezentat un moment muzical susținut de elevii de la "Darclee"

 

Muzeul Brăilei "Carol I" găzduiește joi, 12 mai 2022, ora 13.00, în Sala "Regele Ferdinand și Regina Maria" (Piața Traian nr. 3), o nouă etapă a proiectul educațional "Cultură și civilizație europeană" organizat de Colegiul Economic "Ion Ghica", în colaborare cu Liceul de Arte "Hariclea Darclee" și Muzeul Brăilei "Carol I".

Tema manifestării este "Zâmbet de primăvară", iar programul va curprinde versuri din lirica poeților Marin Sorescu, George Topârceanu și Ion Minulescu, în interpretarea elevilor clasei a XI-a D, coordonați de Nicolae Băcanu, profesor la Colegiul Economic "Ion Ghica" Brăila. Va fi prezentat, de asemenea, un moment muzical în interpretarea elevilor Liceului de Arte "Hariclea Darclee" Brăila. Din program: canto clasic (Cerasela Oancea - profesor coordonator; Gianina Ghionea - profesor corepetitor) intrepretat de elevii Denisa Teodora Gagiu ("Ce te legeni, codrule", muzica, Nicolae Bretan); Andreea Ureche (Liedul "Pașii", muzica, Felicia Donceanu); Maria Denisa Balaban ("Bade, pentru ochii tăi", muzica, Tiberiu Brediceanu); Anda Baciu ("Del cabello mas subtil", muzica, Fernando Obradors).

Piese interpretate la pian (Raluca Ciucă  - profesor coordonator): Rareș Ștefan Manea (piesă din creația lui Aram Haciaturian); Aron Pricop ("Toccatina", de Pal Kadosa); Filip Ionescu ("Vals", de P. I. Ceaikovski).

Coordonator al evenimentului și moderator: prof. Nicolae Băcanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro