Skip to main content

Weekendul vine cu două spectacole la Teatrul “Maria Filotti”. “Doi pe un balansoar” și “Orestia”

* “Doi pe un balansoar” este programat astăzi, ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, iar “Orestia” duminică, de la ora 18.00, la Sala Mare * bilete se pot achiziționa de la Agenția teatrului sau pe site-ul www.blt.ro

 

Teatrul “Maria Filotti” vă invită și în acest weekend la vizionarea spectacolelor “Doi pe un balansoar” și “Orestia”. Primul spectacol, “Doi pe un balansoar”, de William Gibson, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, este programat astăzi, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”. Scenografia este semnată de Adriana Grand iar din distribuție fac parte actorii Alin Florea și Corina Moise.

Spectacolul spune povestea de iubire dintre un avocat și o dansatoare, o complicată relație de dragoste într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat. Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 16 ani.

“Doi pe un balansoar”, prin premiera sa new-yorkeză din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită carieră internațională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepție precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor și alții.

Următorul spectacol care se va juca weekendul acesta este premiera din această stagiune a Teatrului “Maria Filotti” - “Orestia” după Eschil, adaptare de Radu Iacoban, traducerea Alexandru Miran, regia artistică Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, light design Bogdan Gheorghiu, sound design Aida Sosic, asistent regie Nicholas Cațianis. Reprezentanția este programată duminică, 17 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare.

“Orestia lui Eschil, redescoperită în zilele de pandemie, e un pretext de a spune spectatorilor un basm crud despre un antierou al cărui destin nu presupune săvârșirea unor fapte eroice, ci un matricid. Ca în orice text antic, avem de-a face cu zei - răi, nemiloși, egoiști - care trasează destinul unor oameni - slabi, visători, naivi, vulnerabili. Ce e actual? Că nimic nu s-a schimbat. Raportul omului cu autoritatea, fie că între timp, zeii și-au dat mâna și s-au reîntrupat în unul singur, sau că au fost uitați și s-au preschimbat în instituția statului, a rămas același. Suntem neștiutori, foarte ușor de manipulat și hipersensibili. Dacă n-am fi fost așa, nu am avea motive să comitem atât de multe greșeli, așa cum se întâmplă cu protagoniștii spectacolului nostru”, spune Radu Iacoban, regizorul spectacolului.

Din distribuție fac parte actorii Ciprian Brașoveanu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Silvia Tariq, Silviu Debu, Valentin Terente, Nicholas Cațianis, Ciprian Brașoveanu, Corina Borș, Vlad Volf.

Spectacolul este interzis persoanelor sub 14 ani și nu este recomandat persoanelor fotosensibile.

Bilete de pot achiziționa de la Agenția teatrală sau pe site-ul www.blt.ro.

Teatrul “Maria Filotti” aduce la cunoștința publicului că a trebuit să modifice programul spectacolelor din motive de siguranță. Cei care au achiziționat bilet în perioada anterioară pentru reprezentanțiile care au fost scoase din program sau care nu pot sau nu doresc să mai participe la reprezentațiile programate, în condițiile noii reglementări legate de situația epidemiologică, pot solicita returnarea contravalorii biletului de spectacol.

Pentru biletele achiziționate de la Agenția teatrală, contravaloarea se va restitui exclusiv la casă până în ziua spectacolului, înscrisă pe bilet. Telefon 0239/613.969. Pentru biletele achiziționate online spectatorii pot trimite un email la adresa office@blt.ro. Suma va fi restituită în contul din care s-a făcut plata, în termen de 48 ore de la primirea e-mail-ului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu