Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti
iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile
teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, oferite chiar de actori sau regizori. Primul spectator care va cumpara un bilet la piesa in care joaca actorul sau actrita prezentata, va obtine o fotografie a acestuia cu autograf.
In acest sfirsit de saptamina Teatrul "Maria Filotti" prezinta la sala Mare, simbata 27 si duminica 28 ianuarie, incepind cu orele 18.00, spectacolul "Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare, directia de scena Victor Ioan Frunza. Piesa este premiera actualei stagiuni cu care Teatrul "Maria Filotti" a deschis Festivalul "Zile si Nopti de Teatru European la Braila" editia 2006. Spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Clasic de la Arad si a fost invitat la Chisinau - Republica Moldova, la festivitatea de premiere a Festivalului National de Teatru. In presa culturala au aparut cronici notabile semnate de Doina Papp, Ion Parhon, Oltita Cantec, Oana Stoica.

"Consider ca de aici incolo va incepe evolutia mea artistica"

Tinara actrita Ramona Ganga, absolventa a Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi, promotia 2002, clasa profesorului Sergiu Tudose, face parte in "Visul unei nopti de vara" din cuplul celor patru indragostiti: Mihaela Trofimov - Helena, Ramona Ganga - Hermia, Alin Florea - Lysander si Emilian Oprea - Demetrius. Pentru ea, ca si pentru toti ceilalti actori din "Visul unei nopti de vara" intilnirea cu Victor Ioan Frunza a fost una providentiala. "Rolul Hermiei din acest spectacol mi-a oferit intilnirea pe care o asteptam de cind m-am hotarit sa fac teatru: Sheaspeare si Victor Ioan Frunza, inegalabil autor si important creator de teatru. Consider ca de aici incolo va incepe evolutia mea artistica. Invit dragul nostru public brailean sa fie cu noi in aceasta calatorie misterioasa in care textul shakespearian este actualizat cu profesionalim de directorul de scena Victor Ioan Frunza". Ramona Ganga a mai jucat si in alte spectacole pe scea teatrului brailean, iar prezenta ei a fost apreciata, chiar daca avea roluri episodice. Ea a interpretat-o pe Dorothy in "Micuta Dorothy", regia Migry Avram-Nicolau, pe Sonicika din "Marina", regia Radu Nichifor, Madame de Sade in piesa cu acelasi nume, regia Szabo K. Istvan, tot ea a fost Margaret si secretara in "Woyzeck" regia Radu Apostol, spectacol care a avut mare succes la public. Un rol foarte bun a facut si in "Lupii si oile", regia Petru Vutcarau, unde a interpretat-o pe Glafira Alexeevna, in "Lady Di", regia Dan Tudor, ca Lady Diana si in "Adam Geist", regia Radu Afrim, unde a jucat rolul fetei. Interpretarea realizata de Ramona Ganga in "Visul unei nopti de vara" a fost apreciata de critici. Oana Stoica scria in revista "aLtitudini" in octombrie 2006, la citeva saptamini de la premiera: "In parcursul nocturn, cei patru trec prin toata gama sentimentelor umane pe care erosul le contine implicit. De la dragoste la ura, de la dorinta la respingere, de la mila la intoleranta, erosul dezinhiba tot ceea ce omul ascunde. Drumul indragostitilor nu e decit aparent ratacire, ei nu orbecaiesc in spatiu, ci se incurca in propriile afecte. Iar limpezirea e constientizata pe drumul intoarcerii, caci in spectacolul lui Victor Ioan Frunza timpul are doua directii, inainte in intuneric si inapoi la lumina. Regresul spatial este o masca a celui temporal, iar cind ciclul se incheie, Hermia, Helena, Lysander si Demetrius (excelent interpretati de Ramona Ganga, Mihaela Trofimov, Alin Florea si Emilian Oprea) isi asuma dubla identitate, cea conventionala pe care o poarta ca pe o pelerina si cea salbatica, ascunsa ca un animal de noapte".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii