Publicam mai jos un scurt interviu cu actrita Liliana Ghita ce are ca tema chiar spectacolul jucat in acest weekend, "Visul unei nopti de vara", pus in scena de Victor Ioan Frunza.
Lectia de teatru cu Victor Ioan Frunza
- Ce a insemnat "Visul unei nopti de vara" pentru trupa Teatrului "Maria Filotti"?
- Exista in viata unui actor extrem de putine momente in care se poate considera un om cu adevarat norocos. A te intilni cu rolul potrivit, cu regizorul potrivit si, mai ales, la momentul potrivit poate fi considerat, in profesia noastra, noroc. Cred ca in teatrul brailean sint multi actori care au VISAT sa lucreze cu regizorul V.I.Frunza. Unora li s-a implinit acest VIS. Mai mult de-atit, au avut sansa extraordinara de a beneficia de o scoala de teatru pe care acest tandem Frunza - Grand o instituie cu subtilitate si profesionalism pretutindeni pe unde isi face simtita prezenta. Spectacolele gindite de acesti uriasi creatori ramin deopotriva in constiinta realizatorilor si a publicului. "Visul unei nopti de vara" dupa William Shakespeare, este, cu siguranta, un spectacol care nu poate fi povestit. In schimb, el poate constitui, atit pentru interpreti cit si pentru spectatori, o invitatie la reflectie asupra dublei noastre identitati. Despre revelatiile acestui spectacol s-a scris si se va mai scrie. Veti descoperi chiar dumneavoastra, publicul spectator, remarcabile performante actoricesti.
- Sint multi tineri in "Visul".
- Este un fenomen mai putin obisnuit in lumea teatrala: capacitatea unor tineri de a-si depasi propriile limite, cu o nefireasca vointa si tenacitate, dar si cu talent, seriozitate, munca si respect pentru arta teatrala. Tineri care s-au transformat din fani in interpreti si care au reusit sa se contopeasca cu actorii profesionisti. Este, intr-un anume fel, o izbinda pentru noi. Daca am reusit sa sustragem tinara generatie de la preocuparile si tentatiile cotidiene si sa o aducem la teatru, am cistigat un pariu cu noi insine. Tinerii Alexandru Marin, Cosmin Cosma, Septimiu Stoica, Claudiu Urse, Dumitru Matu, Andrei Zamfirache, Ionut Rosca, Valentin Burlacu si Adrian Stefan fac deja parte din echipa.
- Adrian Stefan joaca si in "Adam Geist". Cum l-ati descoperit?
- Pe Adrian Stefan l-am descoperit in urma cu doi ani la Liceul de Arta "Hariclea Darclee", unde am fost invitata sa coordonez catedra de arta actorului. I-am remarcat imediat talentul nativ si i-am descoperit, ulterior, vointa extraordinara. Ii prevad un viitor bun cu conditia sa-si doreasca cultivarea talentului si sa fie binecuvintat cu un dram de noroc. In reprezentatiile din 4 si 5 noiembrie il veti putea vedea in rolul Puck, o piatra de incercare chiar pentru un actor cu experienta.