Mergi la conţinutul principal

Week-end de aur pentru dansatorii de la "Vespasian Lungu"

Abia întorşi cu medalia de aur de la Festivalul Internaţional de Gimnastică şi Dans "Prietenia", de la Vaslui, micii dansatori de la Gemenele au confirmat încă o dată talentul lor, obţinând locul I la Concursul Naţional de Dans Sportiv "Cupa Style Dance" de la Brăila, secţiunea folclor naţional.
Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila a participat, în zilele de 4 şi 5 iunie, cu elevii secţiei externe de dans popular din comuna Gemenele, la două din cele mai importante concursuri de dans din ţară. Astfel, sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă Danubius din Brăila s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dans Sportiv "Cupa Style Dance". Evenimentul a fost organizat de Clubul de dans sportiv "Style Dance" din Brăila în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport Brăila, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Zeci de perechi de dansatori profesionişti şi amatori, din mai multe oraşe ale ţării, împărţite pe categorii de vârstă, de la copii de şapte ani până la adulţi de 35 de ani, s-au întrecut în mişcari de dans care de care mai interesante. Duminică, elevii Clasei Externe din comuna Gemenele a Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila au evoluat la Secţiunea foclor naţional - dans popular românesc. Suita din judeţul Brăila, dansul micilor interpreţi, a ridicat în picioare spectatorii aflaţi în Sala Polivalentă. Sincronizarea aproape perfectă, coregrafia artistică realizată de prof. Marian Rusu, dar şi tematica au fost decisive în arbitrajul celor din juriu, fapt ce a dus la obţinea locului I. În cele două seri de concurs atmosfera a fost întreţinută de copiii claselor de muzică uşoară din cadrul Şcolii "Vespasian Lungu": Roxana Florea (prof. Galina Cojocari), Iulian Pînzaru - Stănescu şi Laura Stoian (prof. Adriana Toma).
Acest rezultat a venit ca o confirmare a faptului că micii dansatori de la Gemenele sunt foarte talentaţi. Astfel sâmbătă, pe 4 iunie, în aceeaşi formulă, s-au deplasat la Festivalul Internaţional de Gimnastică şi Dans "Prietenia", organizat de Palatul Copiilor din Vaslui, unde de asemenea la secţiunea "Dans popular" au obţinut locul I. Copiii au fost încurajaţi şi susţinuţi, ca de fiecare dată, de George Romeo Bunea, directorul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", de învăţătoarele de la Şcoala Gemenele, Valeria Mohoci şi Zenovia Mocanu şi de primarul comunei Gemenele, Calu Petrică. În cea de-a XXVII-a ediţie a acestui Festival Internaţional de Dans s-au înscris ţări precum Ucraina, Moldova, Cehia, Serbia, Turcia şi bineînţeles România, reprezentate de peste 2.000 de copii, care au dansat pe scena Casei de Cultură "Constantin Tănase" din Vaslui.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro