Mergi la conţinutul principal

Vrei să pariezi online, dar nu știi de unde să începi? Vezi acest ghid!

Vrei să te distrezi jucând la pariuri sportive? E foarte simplu să pariezi online, iar adrenalina este garantată. Dacă te pricepi la sport și ești disciplinat, cu siguranță vei avea și profit.

Acest articol este un ghid pentru pariorii începători. Citește mai departe pentru a afla tot ce ai de făcut, din momentul în care deschizi un site de pariuri până în momentul în care retragi fonduri.

1. Alege o agenție de pariuri online

Probabil că știi deja, dar îți spunem și noi: poți paria doar la operatorii care funcționează legal, adică au licență valabilă acordată de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Este riscant să facem un top al operatorilor, pentru că preferințele pariorilor sunt diferite. Pe site-urile acreditate să scrie despre industria pariurilor vei găsi recenzii cu lux de amănunte ale agențiilor de pariuri online. Vom lua ca referință Casa Pariurilor, operatorul care sponsorizează competiția pe care joacă cei mai mulți români (Liga I).

2. Înregistrează-te

Pentru a paria, este nevoie să te înregistrezi pe platformă. Cum deschizi site-ul în partea dreaptă a ecranului, sus, vei vedea două butoane: „Înregistrare” și „Conectare”. Dacă dai click pe primul, pe centrul ecranului apare formularul de înscriere, în care trebuie să completezi datele personale: adresa de email, numele de utilizator (care nu trebuie neapărat să fie numele tău. Poți pune, de exemplu, „pariordetop”), parola, prenume, nume, adresă, oraș, cetățenie, CNP, data nașterii, număr de telefon. Informațiile solicitate sunt aceleași la orice operator.

3. Optează pentru oferta promoțională de bun venit

Casele de pariuri online își întâmpină clienții noi cu un premiu, care constă fie în fonduri suplimentare, fie în pariuri gratuite/fără risc. De exemplu, la Casa Pariurilor oferta este raportată la primele trei depuneri. În funcție de valorile lor, primești până la 600 de lei „din partea casei”. Poți să ignori ofertele de bun venit, dar este păcat să nu încerci să profiți de ele, prin îndeplinirea condițiilor de rulaj. Citește cu atenție secțiunea „Termeni și condiții”.

Unii operatori îți oferă fonduri suplimentare imediat după înscriere, așadar poți paria fără să faci o depunere, dar, de obicei, este nevoie să efectuezi un prim depozit pentru a avea bani de pariuri.

4. Efectuează o primă depunere

Așa cum am spus, pentru a juca, trebuie să ai bani în cont. Poți face depuneri printr-o varietate de metode de plată: card de debit/credit (Visa, Mastercard), transfer bancar (Trustly), portofel electronic (Skrill, Neteller), Paysafecard. La operatorii care au și agenții stradale sau care au parteneriate cu terți, există posibilitatea să depui bani cash, iar suma să ajungă instant în contul de pariuri online.

Majoritatea caselor de pariuri percep o taxă de 2% din depunere (taxa de viciu), iar unele opresc comisioane la depunerile efectuate prin anumite metode de plată. Toate taxele sunt menționate în regulamentul de pe site.

5. Pariază

Ți-ai deschis cont, ai depus bani, acum poți paria. Singura „provocare” este să găsești meciul pe care vrei să mizezi. Platformele caselor de pariuri online sunt structurate logic, deci nu este nicio greutate. Să spunem că vrei să joci pe FCSB vs Dinamo, din Liga I. Mai întâi intri în secțiunea rezervată pariurilor sportive. Vei vedea un meniu cu toate țările pentru care există ofertă și cu cele mai populare competiții. Dai click pe „România” din acel meniu, apoi pe Liga I.

Pentru a pune o selecție de bilet, dai click pe cota asociată. Pentru a juca un bilet multiplu, dai click pe toate selecțiile, apoi completezi miza în biletul virtual și plasezi pariul.

În cazul biletelor multiple există și opțiunea de a juca „sistem”. De pildă, pentru un bilet cu 5 meciuri sunt disponibile opțiunile 1/5 (un meci din 5), 2/5 (2 meciuri din 5), 3/5 (3 meciuri din 5), 4/5 (4 meciuri din 5). Miza se completează per combinație și se înmulțește cu numărul de pariuri conținute de acel sistem. Dacă ai ales sistemul 2/5 și miza 2 lei sunt 10 pariuri posibile, deci o miză finală 20 de lei.

Se procedează la fel și în cazul pariurilor live, doar că trebuie să intri în secțiunea „Live” pentru a vedea care sunt evenimentele sportive în desfășurare. Este o secțiune diferită de „Pariuri sportive”

6. Verifică identitatea

Imediat după deschiderea contului vei primi un mesaj prin care vei fi informat că trebuie să îți verifici identitatea. Concret, trebuie să transmiți (pe email sau direct pe platformă, prin upload) copii după documente (act de identitate, card, facturi de utilități) care să confirme că informațiile completate în formularul de înregistrare sunt reale. Ai 30 de zile la dispoziție să îți validezi contul (altfel, după acest termen, contul este închis și pierzi banii din el). Până la validarea documentelor, poți paria, dar nu poți retrage bani.

În principiu, pentru retragerea fondurilor este folosită aceeași metodă de plată ca și pentru depunere. Dacă ea este acceptată doar pentru depuneri, poți retrage prin transfer bancar sunt printr-un alt instrument agreat. Succes!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro