Skip to main content

Votul uninominal, tergiversat din nou

Desi au semnat un acord prin care sustineau introducerea sistemului de vot uninominal, partidele politice amina adoptarea proiectului de lege in acest sens, actionind cu rea credinta. Astfel, politicienii nici macar nu s-au prezentat la sedinta Comisiei legislative pentru reforma electorala, din data de 19 septembrie, aceasta fiind suspendata din lipsa de cvorum. Reprezentantii Asociatiei Pro Democratia (APD) se declara nemultumiti de faptul ca reforma sistemului electoral din Romania si introducerea votului uninominal se tergiverseaza, ceea ce dovedeste ca politicienii nu manifesta seriozitate in ceea ce priveste acest sistem de vot. APD atrage atentia asupra faptului ca declaratiile publice ale formatiunilor politice de sustinere a votului uninominal sint contrazise, in mod flagrant, de catre gesturile acestora si someaza partidele politice sa dea dovada de coerenta si determinare in reformarea clasei politice romanesti.
"Consideram ca suspendarea sedintei Comisiei legislative pentru reforma electorala din data de19 septembrie 2007, din lipsa de cvorum, este o dovada graitoare pentru continuarea incercarilor de blocare a unor discutii consistente pe tema reformei electorale romanesti". Aceasta stare de fapt este intarita, in opinia APD, de numarul si natura amendamentelor propuse la proiectul de lege depus si sustinut, la nivel declarativ, de PNL, PSD, PD, PC si UDMR, amendamente ce urmaresc fie blocarea reformei, fie schimbarea radicala a sistemului electoral negociat si agreat. "Constatam ca partidele politice amina, incearca sa creeze conflicte si actioneaza cu rea credinta in ciuda acordului semnat in urma cu mai putin de o luna prin care se angajau sa sustina adoptarea rapida, consensuala si cu buna credinta a proiectului de lege privind introducerea votului uninominal", se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Pro Democratia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu