Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Votul pozitiv primit de noul guvern - dezbatut de parlamentarii de Braila

Parlamentarii braileni privesc in mod diferit votul de marti din Parlament, vot ce a validat Guvernul propus de premierul Tariceanu. In vreme ce reprezentantii PD si PLD se declara indignati de atitudinea colegilor de Parlament si cred ca s-a facut o grava eroare, reprezentantii PSD sustin ca ce s-a intimplat marti reprezinta o noua sansa pentru un guvern functional.
Astfel, senatorul Aurel Simionescu ne-a declarat ca reprezentantii PSD au votat un guvern restructurat dar ca au asteptari mari cu privire la prestatia noilor ministri: "Votul in plen a fost unul linistit, chiar mai satisfacator decit ne asteptam. Dorinta noastra a fost sa avem un guvern remaniat, care sa faca treaba. Vom vedea acum ce anume vor face noii ministri si cum se vor descurca. Eu sper ca bine, dar deciziile lor viitoare va demostra asta".
La rindul sau, deputatul Mihai Tudose a tinut sa precizeze ca votul dat de PSD Guvernului propus de Tariceanu nu trebuie sa fie perceput ca un cec in alb: "Eu am zis mereu ca daca ii votam nu inseamna ca ii sustinem la nesfirsit. Dimpotriva, vom fi cu ochii pe ei, sa vedem cum se vor descurca. Partea buna la noul Guvern e ca acum sint mai putine protocoale, mai putini algoritmi de numire pe functii, e mai facil de lucrat. Si deciziile se iau mai usor. Sa vedem cum se vor descurca noii ministri. Daca nu o vor face asa cum trebuie, avem instrumentele legale necesare pentru a rezolva problemele".

"Au votat patrulaterul negru si sa vedem daca isi vor asuma raspunderea pentru asta"

La polul opus se afla senatorul PLD Dan Sabau care considera ca prin votul de marti, Parlamentul a demostrat ca isi merita locul in increderea populatiei, adica la coada clasamentului: "Acum, de fapt, s-a creat un guvern PSD, asta dupa ce in urma cu 2 ani, s-a dizolvat un guvern tot PSD, dat jos ca reactie la coruptia care domnea. Pai, ce am rezolvat acum... absolut nimic. E un vot nepopular ce s-a intimplat acum, in dezacord cu doleantele oamenilor care au votat in 2004".
Parerea acestuia e sustinuta si de deputatul PLD Gabriel Sandu, care ne-a declarat: "Traversam o situatie fara precedent in istorie. Declaratiile sefilor PNL si PSD au atins cote de ipocrizie greu de imaginat. Desi Tariceanu este o greseala a istoriei, care a ajuns pur intimplator in functia pe care o are astazi, iata ca nimic nu este prea mult pentru a-si pastra scaunul. Prin faptul ca a facut din PNL un partid rosu aservit partenerului sau traditional, PSD, Tariceanu a reusit sa arunce PNL, cu toata traditia sa, in afara istoriei. Acum am inteles de ce Parlamentul are o cota de incredere de numai 8%. In acest moment, in Parlament conteaza numai 3 oameni, restul fiind doar niste degete care functioneaza ca o masina de vot. Cind Parlamentul va fi format din nume, atunci va fi respectat de popor. Astazi nu".
La rindul sau, deputatul democrat Horia Vasioiu ne-a precizat ca, dupa parerea sa, Guvernul nou format nu e bun sa conduca nici Congo, daramite Romania: "Noi ne-am ridicat si am plecat, la fel si PLD. Restul, in afara de niste independenti si unii de la PRM, au votat noul Guvern. Au votat patrulaterul negru si sa vedem daca isi vor asuma raspunderea pentru asta".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii