"ÎCCJ a decis să considere inadmisibilă Contestaţia în anulare depusă de mine, refuzând practic să analizeze pe fond argumentele juridice expuse. În mod normal, instanţa ar fi trebuit să decidă dacă această contestaţie este temeinică sau netemeinică. Însă, pentru că nu a îndrăznit să o analizeze pe fond, instanţa a ales soluţia de compromis: inadmisibilitatea.
Soluţia, spun juriştii, este ilegală. O contestaţie în anulare este considerată inadmisibilă doar atunci când nu se îndeplinesc anumite condiţii procedurale care, în acest caz, au fost integral respectate", scrie Voiculescu pe blog.
Senatorul susţine că Înalta Curte nu a avut curajul să îi analizeze contestaţia. "Dar câţi judecători din România de astăzi ar fi îndrăznit să judece corect, pe fond, şi să admită contestaţia depusă de mine?! Reamintesc că, din mitul colaborării mele cu Securitatea, fabricat sistematic timp de peste 5 ani, nu a mai rămas decât o notă despre un străin care încerca să mă convingă să fug din ţară. Toate celelalte acuzaţii au fost infirmate chiar de justiţia din România. Aşadar, pe fond, am câştigat deja şi, din acest motiv, nicio instanţă din România nu mai îndrăzneşte să se pronunţe asupra conţinutului acestui dosar", adaugă liderul PC.
"Nu-i nimic. Voi solicita CSM să efectueze o anchetă în acest caz şi voi continua procesul la CEDO. Chiar şi această ultimă hotărâre a ÎCCJ îmi oferă argumente suplimentare în faţa instanţei europene", conchide Dan Voiculescu.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, joi, ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de Dan Voiculescu împotriva deciziei prin care s-a stabilit definitiv că a colaborat cu fosta Securitate, hotărârea fiind definitivă.
În sala de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avocata lui Dan Voiculescu a invocat o serie de motive pentru care decizia anterioară a instanţei supreme ar trebui modificată, făcând referire la mai multe erori materiale, precum şi la faptul că instanţa nu ar fi ţinut cont de o serie de probe.
Pe de altă parte, reprezentantul CNSAS a susţinut că motivele invocate de Dan Voiculescu nu pot modifica decizia irevocabilă dată în luna martie şi a cerut respingerea contestaţiei.
Fostul lider al PC Dan Voiculescu a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a ÎCCJ din 10 martie, care a stabilit că senatorul a colaborat cu Securitatea.