Mergi la conţinutul principal

Voi sunteți magia! “Un înger de Crăciun”, ediția a IV-a

 

* pentru al patrulea an consecutiv, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” și Asociația “Pentru Adevăr” vă invită să dăruiți un strop de magie și să fiți “îngeri de Crăciun” pentru copiii mai puțin norocoși din municipiu și județ * primele scrisori cu dorințele copiilor au ajuns la redacție, iar cei care vor să le facă o bucurie sunt rugați să ne trimită un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com * cadourile voastre vor ajunge în sacul Moșului, iar de acolo mai departe la băieței și fetițe care au fost cuminți tot anul și care abia așteaptă să-l întâlnească

 

Decembrie e luna cadourile, a generozității și a bucuriei și luna în care se întâmplă lucruri magice. De aceea, pentru al patrulea an la rând, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” și Asociația “Pentru Adevăr”, cu ajutorul “spiridușilor” de la Forumul Tinerilor Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub, organizează o nouă ediție a campaniei “Un înger de Crăciun”. Ca în fiecare an, și de această dată ne propunem să aducem un strop de bucurie în sufletele unor copii mai puțin norocoși din municipiu și județ. Sunt copii buni, frumoși și luminoși, fetițe și băieței care speră că Moșul nu o să-i uite și o să găsească drumul spre casa lor. Deja au început să numere zilele, orele și minutele până când Moșul va veni. Iar dorințele lor le-au așternut pe o bucățică de hârtie și ni le-au trimis nouă, la redacție, după ce au aflat că așa vor ajunge mai rapid la Polul Nord. Cum în această perioadă în atelierul lui Moș Crăciun e forfotă mare, simpaticul bătrânel se bazează pe noi, brăileni de toate vârstele, și nu numai, să îi dăm o mână de ajutor ca dorințele celor mici să se împlinească.

 

Ce își doresc copiii? “O geacă groasă”, “o pereche de ghetuțe”, “o jucărie”

Așa cum spuneam, primele scrisori ale copiilor au ajuns la redacție, iar dorințele lor sună cam așa:

“Dragă Moș Crăciun, sunt un copil cuminte și harnic. Te aștept de Crăciun cu o pereche de ghete și haine”.

“Dragă Moș Crăciun, să știi că sunt cuminte și învăț bine. De Crăciun îmi doresc o pereche de ghete. Să știi că fac și fotbal iar când o să fiu mare îmi doresc să lucrez la NASA”.

“Dragă Moș Crăciun, te rog să îmi aduci o geacă groasă și o pereche de ghetuțe să fiu pregătită pentru gerul care va urma”.

Sunt lucruri simple, lucruri mici, lucruri banale pentru cei mai mulți dintre noi, dar cadouri care îi vor face fericiți. Iar dincolo de lucrurile materiale, printre rânduri, copiii au strecurat frânturi din suflețelele lor. Oricât de mult am căuta cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie scrisorile, nu vom reuși să vă transmitem toată emoția pe care noi am simțit-o atunci când le-am citit. Le veți simți și voi când veți primi o scrisorică. Și vă mai spunem că printre copiii care ne-au trimis scrisorele se află băieței și fetițe la care Moșul a reușit să ajungă anul trecul și, evident, îl așteaptă cu nerăbdare și anul acesta. Iar noi nu vrem să îi dezamăgim!

 

Cum se va desfășura campania “Un înger de Crăciun”

Chiar dacă și anul acesta pandemia a încurcat planurile multor oameni și tuturor ne-a fost greu, sperăm că încă mai avem rezerve de praf magic pentru a le îndeplini dorințele copiilor.

Pentru cei care vor să vină din nou alături de noi în această campanie sau pentru persoanele care aud acum pentru prima dată despre inițiativa “Un înger de Crăciun”, vă explicăm cum se desfășoară lucrurile. Cine dorește să se implice și să fie “înger” de Crăciun pentru un copil este rugat să trimită un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com, în care își va scrie numele și datele de contact. Nu uitați să lasați un număr de telefon! “Spiridușii” vor răspunde e-mailului în ordinea sosirii solicitărilor și vor trimite o scrisoare a unui copil. Mulți dintre cei care ne-au scris au și frați/surori. Ne-am bucura dacă se va găsi un “înger” și pentru aceștia din urmă. La fel ca la celelalte ediții, rugămintea noastră este să le dăruiți copiilor ce i-au cerut Moșului în scrisorică. Desigur, nu vă împiedică nimeni, dacă aveți posibilitatea, să le oferiți și alte lucruri. Puteți să vorbiți cu membrii familiei, prietenii sau colegii de muncă și să fiți o “ceată de îngeri” care îi oferă cadoul copilului. Apoi, puneți cadoul într-o cutie de carton, pe care o puteți ambala chiar voi, dacă doriți. În final, așteptăm cadourile pentru cei mici la redacția noastră din Strada Mihai Eminescu nr. 56, etaj 2. Veți primi în e-mail sau la telefon toate detaliile, data limită până la care puteți aduce darurile atunci când veți solicita o scrisoare.

Cum pandemia ne împiedică să ne adunăm un grup mare de oameni într-un anumit loc, anul acesta, la fel ca la ediția precedentă, Moș Căciun și echipa sa vor merge în zonele în care locuiesc copiii și le vor oferi cadourile mult așteptate.

Vă asigurăm că toate darurile vor ajunge la prichindei.

Așadar, cei care doresc să dea o mână de ajutor Bătrânelului să ajungă și la casele mai puțin călduroase și luminoase sunt așteptați alături de noi! Primul pas: un e-mail la adresa uningerdecraciun@gmail.com.

Dacă, din anumite motive, există persoane care doresc să se alăture campaniei, dar timpul nu le permite să meargă la cumpărături, puteți face donații în bani și voluntarii noștri vor avea grijă să cumpere lucruri de care copiii au nevoie, astfel încât sacul Moșului să fie plin de cadouri. Donații puteți face și în contul Asociației “Pentru Adevăr”:

RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila.

Fără alte cuvinte, și anul acesta ne bazăm pe voi, oameni frumoși și cu suflet mare, pentru a îndeplini toate dorințele copiilor ce ne-au trimis scrisori.

Magia Crăciunului vine de la noi! Fiți “îngerii” care binecuvântează Crăciunul unui copil mai puțin norocos!

Îndeplinește-i dorința, oferă-i darul mult așteptat sau donează!

#impreunadecraciun

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu