Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Voi inceta relatiile de munca cu SC "CET""

Directorul general al operatorului local de termoficare SC "CET", Nicu Bajan, in acelasi timp si presedinte al Consiliului de Administratie al acestei societati, a precizat ca societatea pe care o reprezinta va aplica intocmai prevederile Legii nr. 441/2006 care modifica Legea 31/1990 a societatilor comerciale. Inainte insa, sursa citata a punctat ca trebuie sa se clarifice in ceea ce priveste o serie de prevederi care, din punctul sau de vedere, nu sint foarte clare, facind referire la punctul de vedere formulat de conducerea Primariei care a opinat ca noile prevederi ridica mari probleme in ceea ce priveste aplicabilitatea. "Este clar ca trebuie sa se respecte noile prevederi si ca va trebui sa inceteze raportul de munca in baza contractului individual cu societatea si sa inchei un contract de mandat", a spus Bajan, adaugind ca decizia finala apartine actionarilor unitatii. De altfel, Sorina Bosoanca, director in cadrul Primariei Braila, a subliniat ca aceste prevederi devin aplicabile la societatile la care CLM este actionar important numai dupa expirarea mandatelor pentru directori si presedinti ai CA. "Aproape de expirarea mandatului vom analiza schimbarea actului constitutiv si sa preluam modificarile aduse Legii societatilor comerciale", a punctat Bosoanca.
Important de mentionat este ca actionarul majoritar al SC "CET" este Consiliul Local Municipal care detine un pachet de 78,96% din capitalul social al operatorului local de termoficare.
Reamintim ca din decembrie anul trecut Legea societatilor comerciale a suferit modificari potrivit carora administratorii (adica membrii Consiliului de Administratie), pe durata indeplinirii mandatului, nu pot incheia cu societatea un contract de munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii