Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vocile Brailei, biblioteca si popicaria

Am inteles ca presedintele CJ, domnul Gheorghe Bunea Stancu (liderul PSD-ului local), nu da doi bani pe ce scrie presa. Ca il doare undeva de ce spune ziarul nostru. Cel care a comemorat o serie de ani de la atestarea documentara a Brailei si a declarat despre Panait Istrati ca a fost un mare poet ne-a sfatuit totusi, la un moment dat, sa ne ocupam mai mult de cultura. Acum, cind dam o foarte mare atentie unei probleme care vizeaza un reper cultural deosebit de important pentru urbe, cum este Biblioteca Judeteana, liderul PSD, artizanul mutarii institutiei in fosta cantina a Liceului de Chimie, probabil ca regreta faptul ca, intr-un fel, am tinut cont de sfatul domniei sale. Sau nu regreta, fiindca - nu-i asa? - nu da doi bani pe ce zic ziarele.
Ca orice lider politic de pe la noi, atins de ameteala puterii, presedintele CJ crede, probabil, ca reprosurile pe care i le face presa sint atacuri gratuite, ca ziaristii au ceva cu el ori ca fac jocurile nu-stiu-cui. Ca o conspiratie intreaga a fost pusa in miscare pentru a bloca planurile marete pe care el, vizionarul, le are de infaptuit. Cind vorbeste insa despre asta, liderul PSD topeste in cuvinte intregul taraboi si sugereaza ca ziarele croncane in vint, ca totul e o rautate, o biziiala de musca. Peste care, fireste, el va trece ca Voda prin loboda, implinindu-si dorinta de a elibera de cultura Casa de... cultura. Si de a aseza in loc popicaria.
Am incercat sa-l intelegem pe domnul Stancu, ba chiar ne-am insusit criticile pe care ni le-a adus. Si daca presedintele CJ nu da doi bani pe vocea noastra, speram ca pina la scurgerea ultimului ceas, va da ceva mai mult credit vocilor Brailei, pe care, de simbata, le poate consulta pe site-ul ziarului nostru, www.obiectivbr.ro. Sondajul derulat on-line arata ieri, la ora la care scriam aceste rinduri, ca 102 cititori erau impotriva mutarii Bibliotecii si doar 17 se declarau de acord. Domnul Stancu poate citi acolo si comentariile brailenilor pe marginea acestui subiect, ba ar putea sa comenteze si domnia sa, ori sa-i puna pe altii sa comenteze ori sa voteze. In final insa, sper ca va intelege dorinta brailenilor de a-si pastra cartile in zona centrala a orasului si ca popicarii poate face unde pofteste, cu banii domniei sale ori a celor care doresc sa investeasca in astfel de afaceri.
Apoi, mi-as dori ca si consilierii judeteni sa inteleaga faptul ca respectarea dorintei alegatorilor este si responsabilitatea lor. Dar, mai cu seama, mi-as dori ca membrii de frunte ai PSD Braila sa priveasca cu mare atentie sondajul cu pricina si sa se gindeasca la ce vor raspunde in campania electorala cind vor fi intrebati ce au avut in cap cind au mutat biblioteca la periferie si au facut in locul ei un cuib pentru baietii da cartier care voiau la centru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii