Vocile Brăilei: Marea tândăleală de la reparaţiile stradale din zona Viziru - Călăraşi IV | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Vocile Brăilei: Marea tândăleală de la reparaţiile stradale din zona Viziru - Călăraşi IV

* un text sosit pe adresa redacţiei, pe care îl redăm integral la rubrica “Vocile Brăilei”, descrie, cu umor negru, situaţia cu care se confruntă locatarii zonei de când au început lucrările de reparaţii la trotuare şi carosabil

 

Reparaţiile stradale efectuate pe raza municipiului Brăila, mai exact felul cum sunt realizate acestea, provoacă multe nemulţumiri în rândul beneficiarilor direcţi, cetăţenii plătitori de taxe şi impozite. Un text primit pe adresa redacţiei, semnat, cu umor negru, de brăileanul Dumitru M., pe care îl redăm integral la rubrica “Vocile Brăilei” redă situaţia cu care se confruntă locatarii blocurilor din zona Calea Călăraşi - Industria Sârmei la câteva săptămâni de când s-a dat startul unor astfel de lucrări.

“«Marea tândăleală». Cum altfel am putea caracteriza activitatea firmei de construcţii care se ocupă ”intens” de lucrările de reparaţii-reabilitare-refacere,şi ce alt re… s-o mai găsi a arterelor, străzilor, trotuarelor, aleilor din Brăila. O activitate în care dezorganizarea este organizată perfect.

Firma (adică lucrătorii ei) apare într-o zonă, zgârie asfaltul vechi, pregăteşte pentru asfaltare, mai pune o gură de canal, îşi strânge sculele şi pleacă. Apare (tot firma zic) într-un alt loc, mai face şi p-acolo câte ceva şi iar dispare (ca cineva în ceaţă).

Revine la locul primei fapte, asfaltează, dar nu chiar peste tot, rămânând în urma lor porţiuni neterminate: racordurile cu străzile secundare, guri de canal în jurul cărora nu s-a turnat asfalt, trotuare pregătite şi atât.

Parcă este un deja-vu al ”meşterului” român al zilelor noastre (Dorel), priceput la toate şi habarnist fără pereche, care antamează 3 – 4 lucrări la toţi atâţia clienţi, se apucă de toate şi, pentru că a luat avans, cu greu le termină, dar vai de mama lor cum.

Ca să nu se creadă că vorbesc din vise, iată câteva exemple ce susţin cele de mai sus, din zona arterei Calea Călăraşilor:

- cu toate că asfaltarea aleilor din spatele blocurilor B2 şi B3 este terminată, racordarea dintre Calea Călăraşilor şi str. Industria Sârmei nu s-a definitivat. La fel, trotuarele care delimitează aceste alei nu s-au asfaltat;

- situaţia este identică la intersecţia aceleiaşi artere (C. Călăraşilor) cu aleile ce duc la unităţile militare din zonă şi la părculeţul militar amplasat vis-a-vis de blocurile A10 şi C1;

- în faţa bl. B2, sediul DIGI, este un cămin ce acoperă un canal de cabluri, în jurul căruia nu s-a terminat operaţiunea de asfaltare de mai bine de 3 săptămâni;

- asfaltare neterminată la racordarea Căii Călăraşilor cu aleea dintre Capela militară şi bl. A4, tot în zonă fiind un cămin de vizitare a canalizării aflat în aceeaşi situaţie cu cel din faţa sediului DIGI descris mai sus. De precizat că în această zonă asfaltarea este chipurile finalizată de vreo 2 luni şi mai bine;

Şi încă ceva: zonele nefinalizate din jurul căminelor de vizitare a canalizării de apă sau canalelor de cabluri, a căminelor de tip GEIGER pentru captarea apei pluviale, sunt cele care cedează primele la circulaţia autovehiculelor, astfel încât apar iar cratere în asfalt şi peste o jumătate de an trebuie să se repare ce nu s-a executat cum trebuie.

Tot cam de atâta timp aşteaptă asfaltarea şi trotuarul pe partea blocurilor D1, D2, D3, B1, B2 şi B3 ce porneşte de la Str. Mecanizatorilor până la Str. Pontonieri (mă întreb când vor ataca mizeria de trotuar, de pe partea dreaptă cum mergi spre Barieră, dintre Str. Pontonieri până la aleea ce duce la Colegiul Ana Aslan, plină cu tot felul de capcane periculoase pentru pietonul care se plimbă prin zonă).

Cele descrise mai sus sunt o parte a neconformităţilor lucrărilor de amenajare rutieră, care arată că firma care s-a înhămat la lucrarea asta nu prea are forţa necesară (utilaje performante, forţă de muncă, organizare, specialişti în construcţii rutiere, etc.) care să ducă la bun sfârşit ceea ce a început”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro