Mergi la conţinutul principal

Vocile Brăilei: ”În zona Pieței Mari nu se respectă regulile de distanțare socială!”

* asta reclamă o brăileancă, într-o sesizare adresată cotidianului nostru

 

O brăileancă domiciliată pe Str. 1 Decembrie 1918, în proximitatea Pieței Mari, reclamă faptul că în zona pieței nu se respectă aproape deloc regulile de distanțare socială, în sensul că multe persoane trecute de 65 de ani ies pe stradă în afara intervalului orar 11.00 – 13.00 prevăzut de Ordonanța Militară, alte persoane socializează în grupuri mari, fără a purta măști și mănuși, iar la anumite magazine din zonă nu se păstrează distanța între cumpărători. Asta în timp ce autoritățile instalează filtre în alte zone ale orașului, ignorând total situația din preajma celei mai mari piețe din Brăila. Redăm mai jos, integral, sesizarea primită de la cititoarea noastră:

”Bună ziua! Aș vrea să vă relatez câteva aspecte pe care le văd în zilele când ies la cumpărături sau la puțină activitate fizică. Azi de exemplu era până în ora 9 (țin să precizez că locuiesc pe 1 Decembrie, Piața Mare) și pe stradă erau foarte mulți bătrâni trecuți de 65 de ani care veneau la piață. Pe aceeași stradă, înspre Bulevardul Independenței (cam unde este sediul Rds-rcs) se instala un filtru (poliția locală, pol.rutieră și armata),acolo unde nu trecea nimeni. Toată lumea era concentrată în zona pieței, aici unde veneau bătrânii și unde stăteau la soare boschetari cu cafeaua în mână ,fără măști și fără mănuși, dar probabil că așa au considerat dânșii că este necesar să se posteze acolo. În fine, am trecut peste asta și ajung la un magazin vis-a-vis de piață, pe Str.Roșiori (lângă Saltempo), numit Magnolia. Un magazin mic, îndesat cu multă marfă și muuultă lume care stătea la coadă fără să respecte distanța minimă de 1 m sau 2 m (precizez că aici avea spirt și clor). Ajunsă la casă am atenționat vânzătoarea de faptul că lumea nu păstrează distanța și că magazinul nu are marcat puncte distincte pt. păstrarea distanței. Vânzătoarea s-a uitat la mine și a mormăit ceva pe sub masca,văzându-și în continuare de treabă...”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro