Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladimir Putin ameninta cu retragerea din Tratatul Fortelor Conventionale din Europa

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, un moratoriu Tratatului Fortelor Conventionale din Europa semnat in 1990, sustinind ca statele membre NATO care au aderat la acest pact nu l-au ratificat si nu au respectat clauzele sale, relateaza Reuters.
"Statele membre NATO construiesc baze la frontierele noastre si chiar intentioneaza sa instaleze elemente antiracheta in Polonia si Cehia. In acest context, consider ca este prioritar sa declaram un moratoriu implementarii de catre Rusia a prevederilor acestui tratat pina cind toate statele din lume vor ratifica si vor incepe implementarea stricta a acestuia", a declarat Putin in discursul sau anual in fata camerelor reunite ale Parlamentului rus.
Putin sustine ca statele membre NATO nu respecta prevederile Tratatului, iar situatia este inrautatita de planul Statelor Unite de amplasare a elementelor antiracheta in Polonia si Cehia.
"Propun discutarea acestei probleme la Consiliul NATO-Rusia si, in cazul in care nu se vor inregistra progrese la negocieri, chiar suspendarea obligatiilor care decurg din Tratat", a continuat liderul rus.
Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a cerut explicatii Rusiei pentru suspendarea obligatiilor care decurg din Tratatul Fortelor Conventionale din Europa.
"Ma astept ca ministrul de Externe, Serghei Lavrov, sa explice afirmatiile presedintelui Vladimir Putin", a declarat Hoop Scheffer in cursul unei conferinte de presa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii