Mergi la conţinutul principal

Viziunea tinerilor despre democratie

Asociatia Pro Democratia Club Braila in colaborare cu Consiliul Judetean al Elevilor, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si Centrul Cultural American, deruleaza in municipiu proiectul "Viziunea tinerilor despre democratie", sustinut si de Inspectoratul Scolar Judetean si voluntari ai Corpului Pacii. Activitatile cuprinse in acest proiect se vor derula in perioada octombrie 2008- august 2009 si au drept scop imbunatatirea comunicarii si dezvoltarea cunostintelor despre democratie ale tinerilor din Braila. Intrunirile vor avea loc la sediul asociatiei din Braila si la Centrul Cultural American. Tinerii vor invata, cu acest prilej, notiuni de baza despre democratie, drepturile omului, dezbatere, mediere, leadership, economie mondiala, iar prezentarile vor fi facute atit in limba romana, cit si in engleza. In fiecare luna, in cadrul proiectului vor fi invitati specialisti, profesori universitari, profesori de dezbateri, absolventi ai cursului de leadership, iar notiunile de economie mondiala vor fi dezbatute cu voluntarii americani de la Corpul Pacii. "Una dintre cele mai atractive teme este cea referitoare la asa-numitul "debate", dezbatere, activitate ce se va derula pe parcursul a trei luni, timp in care tinerii vor afla cum se pot implica in viata comunitatii si cum pot participa la luarea deciziilor. O alta tema interesanta este cea de mediere, la care vor participa specialisti care au absolvit cursurile de mediere a conflictelor. Proiectul include si discutiile referitoare la leadership, in care elevii si studentii vor avea posibilitatea sa afle daca au abilitati de lider si vor fi pusi in situatia de a-si asuma responsabilitati. Dupa ce vor fi acumulat cunostintele referitoare la democratie, tinerii vor avea ocazia sa participe la un concurs de eseuri numit "Vision of Democracy". De asemenea, vor fi desemnati "cel mai bun mediator" si " cel mai bun debater". Prima intrunire va avea loc vineri, 3 octombrie, incepind cu ora 15,30, la Centrul Cultural. Proiectul se desfasoara pe baza de voluntariat, fara o finantare prealabila", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Pro Democratia Club Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB