Mergi la conţinutul principal

Viziunea Danielei Rădulescu despre dezvoltarea Municipiului Brăila

* pe 16 septembrie, Daniela Rădulescu a fost aleasă președinte al organizației municipale a PMP Brăila * aceasta și-a prezentat a doua zi (vineri, 17 septembrie), în cadrul Conferinței Județene a filialei, în prezența jurnaliștilor, moțiunea cu care a candidat pentru această funcție * printre planurile previzionate de Rădulescu pentru dezvoltarea Municipiului Brăila se numără: asfaltarea rețelei stradale, finalizarea lucrărilor la apă și canalizare, realizarea unei piețe de gros, sprijin pentru tinere mame, amenajarea terenurilor de sport și a spațiilor pentru petrecerea timpului liber etc.

 

Daniela Rădulescu (consilier municipal) a fost aleasă recent pe funcția de președinte al organizației municipale a PMP Brăila, în baza unei moțiuni pe care a făcut-o publică la Conferința județeană a filialei, în prezența jurnaliștilor. Moțiunea acesteia se intitulează: Șansa unui viitor durabil pentru Municipiul Brăila într-o Românie respectată”. Rădulescu a anunțat, vineri, 17 septembrie, că deși a fost aleasă președintele municipalei, joi (16 septembrie), dorește să își prezinte viziunea și colegilor organizației județene. Potrivit acesteia, scopul moțiunii sale este de a "concretiza opțiuni și planuri într-o îmbunătățire evidentă a calității vieții, cât mai aproape de ceea ce înseamnă standarde la nivel european". Consilierul a afirmat că este necesar ca Brăila să înceapă să se remarce în spațiul economic regional și național, drept o zonă deschisă către investiții interne și externe. Iată cum consideră Rădulescu că Municipiul Brăila s-ar putea dezvolta.

”Rețeaua de străzi din Municipiul Brăila trebuie adusă la un nivel al secolului 21, astfel încât decența unei străzi asfaltate să nu mai fie pentru unii brăileni doar o speranța îndepărtată. Se impune finalizarea lucrărilor de apă și canalizare, asfaltare din toate cartierele municipiului. O altă țintă este reprezentată de creșterea performanței energetice a blocurilor prin anvelopare și reabilitarea tehnică a acestora. Este necesară prelungirea rețelei de transport electric spre localitățile limitrofe municipiului, precum și spre Promenada Mall ca parte integrantă a extinderii orașului”, a declarat Rădulescu.

Potrivit consilierului municipal, Brăila este un oraș comercial cu o istorie îndelungată în acest domeniu, astfel că trebuie să le ofere producătorilor locali din județ posibilitatea de a-și desface în condiții decente și moderne, produsele în cadrul unei piețe de gros. Rădulescu a apreciat că Oborul din zona Șoseaua Râmnicu Sărat trebuie să aibă parte de o reabilitare și să fie transformat într-o astfel de piață de gros. PMP-ista a adăugat că această propunere există sub forma unei hotărâri a Consiliului Local Municipal, la a cărei adoptare a participat, dar consideră că trebuie neapărat păstrată și zona tradițională, a micilor meșteșugari, a vânzătorilor ocazionali.

 

Sprijinirea natalității, fonduri europene pentru investiții și timp liber

Daniela Rădulescu a mai amintit despre necesitatea sprijinirii familiilor care doresc să aibă copii, prin acordarea de analize de sânge, ecografii trimestriale și supravegherea sarcinilor.

”Îmi asum sprijinul pentru promovarea sănătății copiilor, indiferent de vârstă. Ei sunt o prioritate în viața noastră, a tuturor”, a afirmat Rădulescu.

Totodată, consilierul a subliniat că este nevoie de atragerea mai multor fonduri europene pentru investiții la nivelul municipiului, deoarece acest lucru înseamnă posibilitatea realizării unei piețe a forței de muncă mult mai generoase decât există în prezent.

”Trebuie să fim pregătiți prin construirea unei forțe de muncă adaptate cerințelor prezentului. Se impun identificarea și formularea unei strategii care să schimbe percepția publicului larg, referitoare la învățământul tehnologic și dual. Educarea copiilor noștri și dezvoltarea lor în plan profesional se leagă într-o mare măsură de modernizarea școlilor la un standard european”, a mai adăugat sursa citată.

Rădulescu a promis că va continua să identifice mijloace necesare pentru sporirea numărului de terenuri de sport și agrement de la nivelul orașului nostru, care ulterior să fie puse la dispoziția copiilor și tinerilor, dar și tuturor celor care doresc să facă sport.

”Orașul nostru suferă în continuare de lipsa de spații dedicate petrecerii timpului liber de către locuitorii săi. Se impun: amenajarea și dezvoltarea Falezei Dunării, implicarea în dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat și a zonei de agrement aferent Insulei Mici a Brăilei. Se impune indentificarea tuturor zonelor din Municipiu, pretabile a fi transformate în zone verzi, astfel încât imaginea orașului nostru să fie cât mai verde posibil. Pe lângă reamenajarea și extinderea parcurilor existente, se impune și extinderea perdelei de protecție forestieră a Municipiului Brăila. Este important să înțelegem că în viață a câștiga presupune să muncești, să te implici și să menții ideile cu care vii. De aceea, sprijinul meu se îndreaptă către domnul președinte Viorel Botea, care sunt sigură că nu va precupeți niciun efort pentru dezvoltarea partidului nostru”, a conchis noul președinte al municipalei PMP Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro