Mergi la conţinutul principal

"Visul unei nopti de vara" - Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Comedie de la Galati

Duminica seara, in Casa Studentilor de la Galati s-au decernat premiile Festivalului de Comedie. "Visul unei nopti de vara", directia de scena Victor Ioan Frunza a obtinut premiul pentru cel mai bun spectacol. De asemenea, alti doi actori braileni, Alin Florea si Emilian Oprea, au primit premii speciale din parea juriului pentru interpretare.
Directorul general al Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, a declarat ca este un punct important in evolutia trupei brailene, pentru ca la festival au participat trupe importante din tara si din Bucuresti: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic Bucuresti, Teatrul de Comedie Bucuresti, Teatrul "Odeon", Teatrul din Piatra Neamt, din Botosani si Teatrul National din Iasi. Presedintele juriului a fost criticul de teatru Natalia Stancu. Din juriu au mai facut parte: Cristian Hadjiculea - directorul Teatrului National din Iasi, Irina Petrescu - actrita Teatrului "Bulandra" din Bucuresti, criticul de teatru Oltita Cantec, Marius Zarafescu - directorul directiei teatrelor din Ministerul Culturii si Costache Babii - actor la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov. "“Visul... a produs o impresie excelenta inca de la reprezentantie, cind creatia lui Victor Ioan Frunza, viziunea scenografica a Adrianei Grand si jocul actorilor au fost urmarite cu foarte mare interes. Calitatea spectacolului s-a vazut si din reactia imediata a publicului. Acesta a avut sentimentul de eveniment trait. Decizia juriului nu a fost usoara, pentru ca au fost in festival citeva spectacole de o tinuta deosebita. Ca presedinte al juriului m-a interesat viziunea asupra lui Shakespeare, un geniu al dramaturgiei. A fost interesant ce spune Shakespeare in viziunea lui Victor Ioan Frunza, felul in care Shakespeare si Frunza vorbesc despre mastile sociale, atit de fragile si cum cad ele sub presiunea instinctului, despre violenta sexualitatii, despre datoria de a ne trai liber viata. Am fost impresionata si de jocul actorilor, de felul in care au fost condusi, astfel incit sa exploreze adincimile textului, sa dea forta imaginilor. Este vorba aici de o noua generatie de actori care va duce mai departe geniul lui Shakespeare", a spus presedintele juriului, criticul de teatru Natalia Stancu.
Din distributia spectacolului "Visul unei nopti de vara" fac parte: Valentin Terente, Alin Florea, Emilian Oprea, Adrian Stefan, Richard Balint, Ludmila Filip, Ramona Ginga, Mihaela Trofimov, Ioan Codrea, Zane Jarcu, Bujor Macrin, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Mircea Valentin, Silvia Tariq, Mioara Costache, Alexandru Marin, Andrei Zamfirache, Ionut Rosca, Cosmin Cosma, Dumitru Matu, Valentin Burlacu, Claudiu Urse, Septimiu Stoica. Muzica live, compusa de Cari Tibor, este interpretata la pian si sintetizator de Cornel Cristei. Decorul, costumele si recuzita au fost create de Adriana Grand.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu