Mergi la conţinutul principal

"Visul unei nopti de vara" la Festivalul de comedie de la Galati

La sfirsitul acestei saptamini, la Galati, incepe cea de-a XIX-a editie a Festivalului de Comedie, intre 14 - 21 octombrie. Teatrul brailean participa cu "Visul unei nopti de vara", directia de scena Victor Ioan Frunza. Din distributie fac parte: Valentin Terente, Alin Florea, Emilian Oprea, Adrian Stefan, Richard Balint, Ludmila Filip, Ramona Ginga, Mihaela Trofimov, Ioan Codrea, Zane Jarcu, Bujor Macrin, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Mircea Valentin, Silvia Tariq, Mioara Costache, Alexandru Marin, Andrei Zamfirache, Ionut Rosca, Cosmin Cosma, Dumitru Matu, Valentin Burlacu, Claudiu Urse, Septimiu Stoica. Muzica live, compusa de Cari Tibor, este interpretata la pian si sintetizator de Cornel Cristei. Decorul, costumele si recuzita au fost create de Adriana Grad. Spectacolul se va juca in cea de-a doua zi a festivalului, pe 15 octombrie, de la ora 20.00, in Casa de Cultura a Studentilor.
In deschiderea festivalului, Teatrul "Fani Tardini" din Galati, prezinta spectacolul "Improvizatia de la Galati", tot in directia de scena a reputatului Victor Ioan Frunza. In acest spectacol vor putea fi admirati si doi dintre cei mai buni actori braileni, Emilian Oprea si Alin Florea.
Din juriul festivalului fac parte: Cristian Hadjiculea - directorul Teatrului National din Iasi, Irina Petrescu - actrita Teatrului "Bulandra" din Bucuresti, criticul de teatru Oltita Cantec, Marius Zarafescu - directorul directiei teatrelor din Ministerul Culturii si Costache Babii - actor la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov. Anul trecut Teatrul "Maria Filotti" a participat la cea de-a XVIII-a editie a Festivalului de Comedie cu spectacolul lui Radu Nichifor, "Angajare de clovn" de Matei Visniec. In distributie au fost: Marius Manole, Alin Florea si Cornel Cimpoae. Spectacolul "Angajare de clovn" a obtinut Premiul Special al Juriului. Actorul Teatrului National Bucuresti, Marius Manole, a primit din partea publicului Premiul de popularitate pentru interpretare masculina.
La sfirsitul lunii octombrie teatrul brailean va participa la festivalul international de teatru din Albania, iar pe 15 noiembrie la Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, tot cu "Visul unei nopti de vara", directia de scena Victor Ioan Frunza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu