Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virusul H5N1, descoperit la mai multe pisici din sudul Austriei

Virusul H5N1 al gripei aviare a fost descoperit la mai multe pisici in regiunea Styria, din sudul Austriei, a anuntat, luni, un purtator de cuvint al Ministerului regional al Agriculturii si Sanatatii, citat de Reuters
Purtatorul de cuvint a confirmat ca tulpina H5N1 a fost descoperita la citeva pisici din Styria, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii inaintea unei conferinte de presa programata pentru ora locala 16.00 (17.00 ora Romaniei).
Germania a anuntat, saptamina trecuta, detectarea in premiera a virusului H5N1 la o pisica domestica din insula Ruegen, o zona unde au fost descoperite mai multe pasari salbatice moarte din cauza gripei aviare.
Studii experimentale sugereaza ca pisicile se pot infecta cu virusul atunci cind consuma carne cruda provenind de la pasari infectate.
Styria, o zona rurala situata in apropiere de granita cu Slovenia, a anuntat prezenta citorva cazuri de gripa aviara la lebede si rate salbatice si a fost una dintre primele regiuni din Europa unde a fost descoperit virusul H5N1 la rate domestice si gaini, care erau tinute impreuna cu lebede, intr-o rezervatie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii