Mergi la conţinutul principal

Viorel Botea vrea ca membrii CJ Brăila să semneze o declaraţie pro Unire

• consilierul judeţean PMP Brăila a anunţat, ieri, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, că are de gând să le solicite membrilor CJ Brăila să semneze o Declaraţie de Reunire a României cu Moldova, la şedinţa ordinară de vineri • demersul vine în contextul în care declaraţia a fost adoptată, ieri, într-o şedinţă solemnă şi de către parlamentari, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

 

Consilierul judeţean PMP Brăila Viorel Botea vrea ca membrii Consiliului Judeţean să semneze Declaraţia de Reunire a României cu Moldova, vineri, în cadrul şedinţei ordinare. Acesta a făcut anunţul, ieri, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, prezentând o adresă pe care a depus-o la CJ Brăila în ideea punerii în aplicare a demersului său.

“În mod egal, şi România şi Republica Modova au nevoie de Unire. (...) În semn de preţuire pentru dorinţa de Unire, care este un act curajos plin de încărcătură istorică, ce reprezintă temelia viitorului nostru comun, consider că instituţia Consiliului Judeţean Brăila, prin reprezentanţii săi, indiferent de opţiunea politică, trebuie să declare susţinerea Unirii Republicii Moldova cu România, printr-o declaraţie de Reunire, celebrând astfel anul Centenarului. (...) De asemenea, este oportun să invocăm în prezenta Declaraţie, inclusiv demersul CJ Brăila ce urmăreşte aprobarea Acordului de colaborare între Judeţul Brăila, prin Consiliul Judeţean Brăila din România şi Raionul Străşeni din Republica Moldova”, se arată în declaraţia semnată de Botea.

Totodată, preşedintele PMP Brăila a ţinut să puncteze că deja a purtat discuţii cu mai mulţi dintre colegii săi din consiliu, care îi împărtăşesc dorinţa şi l-au asigurat că vor semna Declaraţia.

Precizăm că şi parlamentarii s-au reunit, ieri, într-o şedinţă solemnă, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, moment în care au adoptat Declaraţia de Reunire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro