Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violente in Franta, dupa moartea a doi adolescenti intr-un accident cu o masina a politiei

Un numar de 21 de politisti si pompieri au fost raniti duminica seara, in timpul violentelor generate de moartea a doi adolescenti intr-un accident rutier in care a fost implicata si o masina de politie, intr-o localitate de la periferia de nord a Parisului, relateaza AFP.
Moartea a doi adolescenti, cu virste de 15 si 16 ani, care se deplasau cu o motocicleta, a declansat un val de violente la Villiers-le-Bel, locuitorii orasului incendiind masini si garaje, in timp ce doua posturi de politie au fost vandalizate. In jurul orei locale 00.30 (01.30, ora Romaniei) era o "liniste precara" in aceasta localitate, dar si in comunitatile vecine: Gonesse, Arnouville si Sarcelles, a anuntat prefectura orasului Val d'Oise.
Anterior insa, timp de sase ore, moartea a doi baieti in circumstante inca neelucidate, a provocat violente in timpul carora, potrivit prefecturii, 21 de politisti si pompieri au fost raniti. Sapte persoane au fost retinute.
Sectia de politie din Villiers-Le-Bel a fost incendiata, insa motocicleta si masina de politie au ramas intacte, aparent pentru a conserva probele.
Postul de politie din Arnouville a fost vandalizat, iar doua garaje din Villiers-le-Bel si o benzinarie din Gonesse au fost incendiate, la fel si doua magazine. Si gara Arnouville-Villiers-le-Bel a fost avariata si alte doua magazine dintr-o zona comerciala.
Potrivit unui bilant provizoriu, pina la ora locala 00.30 (01.30 ora Romaniei) au fost incendiate 21 de vehicule si 18 pubele.
In acest timp, forte ale pompierilor au venit de la Oise si Paris, precum si politisti parizieni si brigazi de criminalisti.
Politia afirma ca masina care a fost implicata in accident se afla in misiune de "patrulare (in) circumscriptia orasului Sarcelles si se deplasa cu viteza regulamentara, fara girofar". Putin dupa ora locala 17.00 (18.00 ora Romaniei), in timp ce traversa intersectia, masina a fost lovita pe aripa stinga de o mini-motocicleta, doi tineri murind pe loc". Potrivit martorilor, cei doi tineri nu purtau casti de protectie.
Omar Sehhouli, fratele unuia dintre adolescentii decedati, a declarat ca vrea ca "toti politistii vinovati (de accident) sa fie condamnati". Moushin (15 ani) si prietenul lui Larami (16 ani) plecasera sa se plimbe cu mini-motocicleta, povesteste baiatul.
"Tinerii au incendiat masini aproape in tot cartierul si nimeni nu poate avea acces" aici, a spus un locuitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii