Mergi la conţinutul principal

Violatorul bătrânei din Movila, condamnat definitiv

Judecătorii brăileni l-au condamnat pe recidivistul Lăzărică Cot, în vârstă de 34 de ani, individ cu mai multe condamnări în cazier, la o pedeapsă de 2 ani, 4 luni şi 338 de zile de închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Sentinţa Judecătoriei Brăila a rămas definitivă la Curtea de Apel Galaţi, după ce Cot şi-a retras apelul. Membru al etniei ţigăneşti din comuna Movila Miresii, puşcăriaşul fusese liberat condiţionat în iunie 2015, după o altă condamnare, de 3 ani şi 4 luni. N-a rezistat nici trei luni în libertate: la începutul lunii septembrie, a atacat o bătrână în propria casă şi a batjocorit-o, fiind reţinut a doua zi şi apoi trimis din nou în judecată sub trei capete de acuzare: viol, violare de domiciliu şi furt calificat. Cot şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile, iar în final a spus că bătrâna s-ar fi culcat cu el de bunăvoie şi că, la plecare, i-ar fi dat, de bunăvoie, telefonul mobil.

Viol în noaptea de 2/3 septembrie

Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, în seara zilei de 2 septembrie 2015, recidivistul Cot Lăzărică s-a dus să chefuiască acasă la un consătean, împreună cu alţi trei indivizi. Chefliii au ascultat un lăutar cântând la orgă, s-au distrat şi au consumat alcool până în jurul orei 1:30, după care au plecat la casele lor. Ajuns pe strada Târgului din Movila Miresii, puşcăriaşul şi-a adus aminte că Anica U., o bătrână trecută de 60 de ani, locuieşte singură, şi s-a hotărât să dea buzna în gospodăria ei, ca s-o batjocorească. Procurorul care a supravegheat cercetările precizează:
"Inculpatul a sărit gardul imobilului părţii vătămate şi s-a îndreptat către încăperea unde se afla aceasta. Pe pervazul şopronului, inculpatul a găsit un ciob de oglindă cu ajutorul căruia a tăiat cordonul din material textil cu ajutorul căruia persoana vătămată ţinea legată, peste noapte, uşa camerei în care se afla. Auzind zgomote la uşă, bătrâna s-a trezit şi a întrebat cine este, fără ca inculpatul să-i răspundă".
Imediat ce s-a văzut în încăperea unde dormea victima, recidivistul Cot a sărit în patul acesteia şi a început să o lovească. Deşi luată prin surprindere, bătrâna s-a luptat cu violatorul, ba i-a făcut şi franjuri maioul cu care era îmbrăcat, i-a rupt lanţul de la gât şi brăţara pe care o purta la mână. Puşcăriaşul însă a dovedit-o şi a reuşit până la urmă să o batjocorească. Concomitent, o ameninţa pe victimă că o omoară dacă va striga după ajutor.
Potrivit anchetatorilor, în momentul în care violatorul se pregătea să părăsească locul faptei, victima a pus mâna pe telefonul mobil şi a încercat să lumineze cu el odaia, încercând să-l recunoască pe agresor. Deşi beat, recidivistul şi-a dat seama de intenţiile bătrânei şi i-a smuls telefonul mobil din mână, băgându-l adânc în buzunarul pantalonilor albi cu care era îmbrăcat.

Cot a insinuat că victima ar fi făcut-o de bunăvoie

În acea noapte, Anica n-a mai ieşit din casă, de frica violatorului. Când a început să se crape de ziuă, a ieşit în stradă şi a cerut ajutor, sesizând, totodată, poliţia. Victima le-a predat poliţiştilor din Movila Miresii lanţul şi brăţara din metal alb care aparţineau inculpatului şi care rămăseseră la locul faptei. Potrivit certificatului medico-legal eliberat de SJML Brăila, bătrâna batjocorită în noaptea de 2/3 septembrie 2015 a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale.
Cel puţin doi martori au confirmat faptul că lănţişorul şi brăţara găsite la locul faptei sunt ale lui Lăzărică Cot şi că acesta fusese îmbrăcat cu un maiou gri şi cu o pereche de pantaloni albi, aşa cum l-a descris victima. De asemenea, la reconstituirea faptei, recidivistul a indicat fără dubii locul pe unde a sărit în curtea bătrânei, patul unde a violat-o şi locul unde a ascuns telefonul mobil pe care l-a furat.
Mai apoi, autorul violului de la Movila Miresii a spus că este nevinovat şi că bătrâna ar fi făcut sex de bunăvoie. De asemenea, a spus că, la plecare, bătrâna i-ar fi introdus telefonul mobil în buzunar, fără ştirea sa, probabil drept recompensă pentru noaptea petrecută împreună (!). Ulterior, Cot a afirmat că bătrâna ar fi vrut să-i fure brăţara şi lanţul de la gât.
În ziua de 3 septembrie 2015, recidivistul Lăzărică Cot a fost reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi arestat preventiv pentru viol, violare de domiciliu şi furt calificat. De atunci, n-a mai ieşit din Arestul IPJ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro