Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viol asupra unui baietel de 9 ani

Tinar de 27 de ani, acuzat ca ar fi violat un copil de numai 9 ani. Este vorba despre un barbat din localitatea Romanu, care este acuzat ca ar fi supus la sex oral, sub amenintare, baiatul unui prieten de-al sau, care sta pe aceeasi ulita. Potrivit cercetarilor, copilul a fost luat din curte sub privirile mamei acestuia, Tudorita C. de 31 de ani, mama a patru copii, cu virste intre 8 si 13 ani, care locuieste intr-o cocioaba alaturi de concubinul ei. Femeia povesteste ca s-a trezit cu Gheorghe L. in casa, beat, si acesta i-ar fi propus sa intretina relatii sexuale. Cum Tudorita se impotrivea, barbatul i-ar fi spus ca o ia ori pe ea, ori pe una din fete, astfel incit femeia s-a inchis in casa, impreuna cu fetita respectiva : "El era beat, si mi-a spus “ori te iau pe tine, ori pe fata, alege! “. Eu am luat fata si m-am inchis in casa, ca mi-era frica. Si atunci, el l-a luat pe baiat din curte, l-a urcat in caruta si a plecat cu el. Eu m-am dus dupa barbata-meu si i-am spus ca a venit Gheorghe si l-a luat pe ala micu' si am plecat amindoi la el acasa, dar baiatul nu mai era nici acolo. Ne-am intors acasa si, cind aparut ala micu, l-am luat la intrebari, si am vrut sa-l pocnesc, ca de ce n-a venit mai repede" . Concubinul femeii, Gheorghe B. l-a luat mai cu binisorul pe copil, iar acesta i-a povestit grozavia: '"El mi-a zis ca l-a culcat in pat, pe spate, si i-a dat-o... si dupa aceea l-a intors si cu spatele. Si baiatul spune ca a tipat si a spus ca vrea sa plece, dar Gheorghe a dat drumul la ciine, ca sa nu poata sa fuga si l-a amenintat ca il bate, daca nu sta. Eu m-am dus la el acasa si l-am intrebat de ce a facut asta, si pina la urma a recunoscut, dar a zis ca era beat si nu stia ce face. A recunoscut si la politie. Eu va spun sincer, daca era copilul meu, eu eram acum in inchisoare, ca il omoram si pe el, si toata familia lui. Eu am un copil la Martacesti, asta e doar copilul adoptiv, dar va spun ca, pentru baiatul meu, faceam moarte de om. Si pe asta mic il iubesc si am incercat sa-l apar, m-am dus pina la ala in poarta, dar n-am intrat peste el, ca cine stie ce mai iesea, si eu am mai fost in puscarie...". Gheorghe B. sustine ca cel care a agresat copilul ar mai fi facut o fapta asemanatoare, in urma cu mai multi ani, abuzind de o fetita, iar rudele acesteia ar fi vrut, la momentul respectiv, sa-l calce cu tractorul.
Satenii sint oripilati de fapta barbatului de 27 de ani si spun ca ar merita sa faca puscarie pe viata: "Nu se poate asa ceva, nu sint destule femei in satul asta, avea pe cine sa aleaga, daca voia sa se culce cu cineva, nu sa sara asa, pe un biet copil. Si eu am o fetita de 5 ani si cred ca l-as fi omorit, sa-i faca asa ceva. Merita sa infunde puscaria pe viata! Toti din familia lui sint betivi si sint violenti, cind se imbata". Unele vecine cred insa ca nici Tudorita nu si-a pazit bine cei patru copii, si ca-i cam neglijeaza: "Ea a plecat de la barbata-sau, ca era un betiv, si a venit sa locuiasca aici, la bunica ei, dar traieste in conditii mizere si nu are grija cum trebuie de cei patru copii. Poate ca daca era mai atenta, nu i-l lua din batatura...".

"Am auzit si eu de la vecini si de la politie ca ar fi facut ceva unui copil"

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilul a pornit deja o ancheta in acest caz, a trimis la fata locului asistenti sociali, care au discutat cu familia si au inceput deja sedinte de consiliere atit cu mama, cit si cu copilul. Chiar daca examenul medico-legal nu a pus in evidenta penetrarea, fiind vorba doar despre sex oral, specialistii care au discutat cu copilul spun ca acesta a fost supus unei traume. "Cazul acestui minor este in atentia institutiei noastre, el a venit cu mama la o sedinta de consiliere psihologica si prima discutie s-a realizat cu el la doua zile dupa ce s-a petrecut fapta respectiva. Noi nu am putut sa ne conturam o concluzie privind acuzatia de viol pe care o aduce minorul acestei persoane de 27 de ani, cazul fiind in curs de instrumentare. Pe de alta parte, ne-am indreptat atentia si asupra familiei minorului, unde mai exista inca trei copii, care au nevoie de ajutor. Vom colabora si cu Primaria, pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca situatia sociala, astfel incit copiii sa beneficieze de conditii decente de ingrijire", ne-a declarat Simona Cimpoaie, director adj. DGASPC.
In ceea ce-l priveste pe presupusul agresor, acesta a disparut de acasa si nici familia nu mai stie nimic de el. Tatal acestuia, Neculai L., ne-a declarat ca nu l-a mai vazut de citeva zile si ca a plecat cu niste oameni pe care nu-i cunoaste. El nu crede insa ca fiul sau ar fi putut sa faca asa ceva, nici chiar beat fiind: "Mie nu mi-a zis nimic, a plecat si dus a fost, nici haine de schimb nu a luat. Am auzit si eu de la vecini si de la politie ca ar fi facut ceva unui copil, dar eu nu cred asa ceva. Baiatul meu nu este capabil de asta. Mai bea el din cind in cind cite un paharel, dar asa ceva nu face. Unde sa fi facut asta copilului? La mine in casa? Nu, nu se poate! El nu a mai avut probleme cu politia".
Politia a finalizat cercetarile si a inaintat dosarul la Parchet. "In cauza s-a produs inceperea urmaririi penale, sub aspectul savirsirii infractiunii de viol", ne-a declarat agent-sef Jenel Sogor, purtator de cuvint al IJP Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii