Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vintul puternic si chiciura au rupt cablurile in reteaua electrica aeriana

Sucursala locala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) a raportat mai multe avarii in retelele electrice aeriene provocate de vintul puternic care a determinat depunerea unui manson de gheata pe conductoare, fapt ce a condus la ruperea acestora sub greutatea ghetii. De asemenea, vintul puternic a rupt copacii in zona Jugureanu si Ciresu care au cazut peste fire rupindu-le si distrugind izolatia. In cursul diminetii de ieri erau deconectate de la retea 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, 63 posturi de transformare si 14 localitati: Scarlatesti, Dudesti, Zavoaia, Ulmu, Jugureanu, Mohreanu, Tataru, Pitulati, Scortaru, Gurguieti, Sihleanu, Constantinesti, Surdila Greci si Sat Faurei.
"S-a intervenit cu 8 echipe pentru depistarea defectelor, izolarea acestora si alimentarea consumatorilor pe surse de rezerva. Speram ca in cursul zilei sa reusim repunerea sub tensiune a tuturor celor afectati", ne-a comunicat conducerea "Electrica" Braila. De asemenea, sursa citata a subliniat ca in contextul in care conditiile meteo nefavorabile se mentin este oricind posibil sa apara noi declansari ale retelelor aeriene. Astfel, la inchiderea editiei, "Electrica" Braila a comunicat ca au fost repuse sub tensiune 9 dintre cele 14 localitati intrerupte de dimineata: Scortaru, Gurguieti, Sihleanu, Pitulati, Constantinesti, Surdila Greci, Tataru, Dudesti si sat Faurei. Pe de alta parte a anuntat ca, in afara celorlalte 5 localitati ramase nealimentate, pe parcursul zilei de ieri, au declansat alte linii electrice aeriene care alimenteaza localitatile Perisoru, Berlescu, Ciresu, Ciocile si, partial, Victoria, asa incit, la inchiderea editiei, consumatorii din 10 localitati din judet nu erau alimentati.
In ceea ce priveste numarul deranjamentelor colective in reteaua de joasa tensiune, in municipiu au fost inregistrate, pina la ora prinzului, 28 de deranjamente individuale, echipele de servire operativa fiind in teren pentru remedieri. Urmare a numarului mare de apeluri din judet, la serviciul preluare deranjamente - 929 personalul a fost dublat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii