Mergi la conţinutul principal

Vinovati sint toti!

Indiscutabil, Brailei i s-a facut o mare nedreptate de catre Guvernul Nastase prin emiterea HG 512/2002. Este vorba despre actul administrativ care a consfintit trecerea in administrarea Galatiului a unei suprafete de 1000 hectare apartinind judetului Braila. O hotarire pe care, din pacate, n-a atacat-o nici Prefectura Brailei, condusa la acea vreme de prefectul Mihai Manea, nici Consiliul Judetean, al carui presedinte era atunci Aurel Simionescu. Daca respectiva hotarire era atacata in contencios administrativ sansele ca ea sa fie anulata in instanta erau foarte mari, sustin juristi de marca ai Brailei. Ei bine, abia de curind am aflat ca singurul care s-a agitat la acea vreme, hotarit sa se bata cu Guvernul Nastase a fost raposatul Anton Lungu. Primaria Brailei n-avea insa calitate procesuala, iar prefectul si presedintele CJ i-au intors spatele lui Lungu. Mult mai importante pentru cei doi erau functiile detinute, pe care nu voiau sa si le pericliteze suparindu-l pe maria-sa Adrian Nastase. Ei bine, Mihai Manea s-a retras din viata publica, in schimb, Simionescu are mare tupeu sa se mai trezeasca vorbind prin conferintele de presa ale PSD, sustinind ca este un abuz ce s-a facut prin controversata hotarire de guvern. Cu alte cuvinte, acum, cind nu se mai poate face aproape nimic este un abuz, iar atunci, cind trebuia sa actioneze, a avut ciocu' mic. Jalnic! In acest context, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, este cel mai indreptatit dintre liderii PSD sa vorbeasca despre acest subiect. Nici Simionescu, nici Tudose, deputat si in acea perioada, nici Balcan, senator si lider al organizatiei judetene pe atunci, nici George Dragu, deputat si presedinte al organizatiei municipale, nu pot scoate o vorba pe subiectul miei de hectare rupte din judetul nostru, fara a-si face intii mea culpa, pentru ca s-au lasat calcati in picioare, fara macar sa cricneasca.
Din nefericire, istoria se repeta. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si prefectul Nicolae Mitroi s-au lasat dusi cu vorba, iar acum e posibil sa piarda in instanta, daca argumentul galatenilor cum ca actiunea este tardiva va fi admis de completul de judecata. Sa speram ca nu va fi asa. Si mai ingrijorator este insa altceva: desi Guvernul Nastase a picat demult, sirul ilegalitatilor legate de mia de hectare continua intr-un ritm ametitor. Mai nou, presa a dezvaluit ca zeci de hectare din acel teren destinat locuintelor sociale a fost incredintat direct unui SRL din Bucuresti pentru a-si ridica o afacere de zeci de milioane de euro din care Primaria Galati va primi anual niste firimituri de doar 300.000 de euro. Bineinteles, nici de aceasta data Braila nu va primi nimic, cum n-a primit nici jumatate din mia de hectare, cum vorbea Stancu la un moment dat.
In fine, nu trebuie uitat nici faptul ca responsabilitatea pentru ce s-a intimplat in ultimii doi ani nu mai apasa doar pe umerii PSD. Responsabili in egala masura ca n-au fost in stare sa stopeze sirul ilegalitatilor cu privire la cele o mie de hectare sint si democratii, si liberal democratii, si liberalii, pentru ca au fost cu totii la putere si n-au facut nimic, decit sa dea din gura pe la conferintele de presa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu