Mergi la conţinutul principal
S-a votat:

Vin banii de la CLM pentru fotbal, baschet şi volei!

• membrii CLM Brăila, au aprobat, vineri, în cadrul unei şedinţe de îndată acordarea finanţării mult aşteptate, pe 2017, pentru Dacia Unirea, Sport Plus şi Cuza Sport • potrivit primarului Marian Dragomir, pentru HC Dunărea Brăila tineret, va urma o altă şedinţă de îndată, săptămâna viitoare • pentru finanţarea echipei profesioniste de handbal, municipalitatea mai vrea un răspuns de la Consiliul Concurenţei, iar edilul-şef a ţinut să sublinieze că încearcă să urgenteze lucrurile

 

Consilierii municipali au fost convocaţi, vineri, la ora 15:00, la o şedinţă de îndată  pentru a vota acordarea finanţării pentru baschet, volei şi fotbal, după ce Primăria a primit răspunsul mult aşteptat de la Consiliul Concurenţei. Mai exact, membrii CLM au fost de acord cu modificarea unor articole din cadrul hotărârii aprobate în luna septembrie privind finanţarea sportului brăilean, în baza Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, articole care făceau referire strict la acest “aviz” al Consiliului Concurenţei.

Cu alte cuvinte după o perioadă destul de îndelungată de aşteptare, consilierii municipali au dat undă verde la alocarea sumelor către cluburi, mai puţin pentru HC Dunărea, unde au apărut câteva complicaţii. Astfel, potrivit rapoartelor proiectelor de hotărâri, “Dacia Unirea” urmează să primească suma de 450.000 lei, “Sport Plus” - 10.000 lei şi “Cuza Sport” - 350.000 lei. Trebuie precizat că şi Handbal Club Dunărea Brăila a fost declarată eligibilă şi figura în proiectul anterior cu suma de 850.000 lei, însă cum Consiliul Concurenţei a specificat că o atare finanţare este considerată ajutor de stat, finanţarea de la Primărie va merge deocadată doar către echipele de tineret.

La votul celor trei proiecte, consilierul municipal independent, Lucian Căprariu a propus ca finanţarea să se acorde într-o singură tranşă, nu în două etape, aşa cum fusese stabilit prin regulamentul pentru sport. Ideea acestuia nu a fost acceptată însă de primarul Marian Dragomir, care a punctat că nu se poate ca după adoptarea unui regulament să se facă astfel de modificări.

În cele din urmă, toate cele trei proiecte au fost aprobate în unanimitate (şedinţa a durat mai puţin de 10 minute).

 

La ce să se aştepte HC Dunărea

La finalul şedinţei CLM de îndată, primarul Marian Dragomir a ţinut să facă un anunţ referitor la finaţarea handbalului brăilean. Acesta a precizat că va mai urma o şedinţă de îndată, săptămâna viitoare, pentru finanţarea HC Dunărea tineret, însă până la alocarea banilor pentru echipa profesionistă, lucrurile vor mai întârzia puţin.

“Am avut o discuţie cu domnul consilier George Caranica. Dumnealui este reprezentantul CLM la Handbal Club. O să vină săptămâna viitoare cu o propunere pentru a acorda finanţarea la tineret. O să vă rog să vă faceţi timp pentru a convoca o nouă şedinţă de îndată, astfel încât să dăm cu maximă urgenţă banii şi la handbal, echipa de tineret, zona unde nu există suscepbilitate pentru asocierea cu ajutorul de stat. Urmează ca noi, în prima parte a săptămânii, să purtăm corespondenţa cu cei de la Consiliul Concurenţei, pentru a urgenta la maximum şi finanţarea pentru handbal seniori, conform schemei de minimis, aşa cum este legislaţia”, a declarat Dragomir.

Precizăm că la şedinţă au fost prezenţi doar 21 de consilieri municipali. Dintre membrii CLM momentan în funcţie, au lipsit motivat: PSD-ista Cristiana Voineag, liberalii Raluca Bucur, Marian Fusea şi Dan Păun de la ALDE.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro