Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viktor Iuscenko a fost otravit cu dioxina

Analizele oficiale au confirmat ca presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a fost otravit cu dioxina, substanta care a provocat si desfigurarea acestuia, a anuntat, joi, Parchetul de la Kiev, citat de AFP.
Analizele, efectuate de de experti ucraineni, americani, germani si japonezi, "ne permit sa credem ca Viktor Iuscenko a fost otravit in mod premeditat", a subliniat Parchetul intr-un comunicat, fara a oferi - din motive de securitate - amanunte privind "data, locul si mijloacele prin care s-a produs otravirea".
Chipul lui Viktor Iuscenko, fost lider al opozitiei ucrainene ajuns la guvernare in urma "revolutiei portocalii" de la sfirsitul anului 2004, este desfigurat de o boala misterioasa, care s-a declansat la 6 septembrie 2004, in perioada in care acesta se afla in campanie electorala inaintea alegerilor prezidentiale.
Teoria otravirii in timpul unui dineu desfasurat la 5 septembrie, la care au participat si reprezentanti ai serviciilor de securitate ucrainene (SBU), a fost respinsa de autoritati, inainte ca ancheta sa fie redeschisa dupa descoperirea de catre medicii austrieci care l-au tratat pe Iuscenko a unor urme de otravire cu dioxina.
Dupa investirea lui Iuscenko in functia de presedinte, in ianuarie 2005, ancheta a stagnat. Presedintia l-a facut raspunzator de aceasta pe procurorul general Sviatoslav Piskun, care a si fost indepartat din functie, in octombrie, si a intrat de atunci in opozitie.
O expertiza oficiala precedenta, realizata la sfirsitul anului 2005 in laboratoare din Germania, Belgia, Marea Britanie si Olanda, a confirmat prezenta unei concentratii mari de diozina in organismul lui Iuscenko.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii