Mergi la conţinutul principal

Viitorii ingineri ar ramine in Braila pentru un salariu net de peste 300 de euro

Ieri, la Facultatea de Inginerie a avut loc o intilnire intre cei mai buni studenti din anii IV si V si reprezentanti ai potentialilor angajatori: "Promex" si "Med Dent". Discutiile au fost moderate de prodecanul facultatii, conf. univ. dr. ing. Luiza Grigorescu, care a prezentat invitatii, ing. Laurentiu Marian, general manager al Grupului de firme "Med Dent" si Diana Rosculet, specialist in resurse umane de la "Promex". Managerul Laurentiu Marian a argumentat in fata studentilor demersul sau cu nevoia de a angaja tineri absolventi. "Avem nevoie de tineri cu dorinta de a invata, de a se afirma. Vrem tineri pentru ca sint foarte usor de modelat, au alte mentalitati. Am acordat o sansa si celor cu o anumita virsta, insa intotdeauna, fara exceptie, am fost neplacut surprins. Fiecare are mentalitatile, obiceiurile lui, insa pretentii sint foarte multe. In aceste conditii ne-am orientat catre tineri, dar si aici am constatat ca avem o problema. Majoritatea tinerilor pleaca din Braila atrasi de mirajul Bucurestiului. Unii vor din prima o pozitie foarte buna in firma, nu vor sa inceapa de jos, insa sint si multi tineri care vor sa munceasca si oferta noastra vine in intimpinarea lor. Nu vrem ca Braila sa ramina fara forta de munca specializata sau specialistii ramasi sa se deprofesionalizeze. Sper ca intilnirea noastra sa se finalizeze cu colaborari sau macar sa ne cunoastem problemele unii altora", a spus ing. Laurentiu Marian, managerul grupului de firme "Med Dent". Studentii au mai fost intrebati care sint motivele pentru care pleaca din Braila si care ar fi salariul pentru care ar ramine sa munceasca acasa. Unii dintre studentii prezenti au spus ca indiferent ce salariu li s-ar oferi vor sa plece din Braila pentru ca vor sa cunoasca si alte orase, alte tari si abia apoi, se vor gindi daca sa se intoarca sau nu acasa. Altii, in schimb, au spus ca pleaca din Braila din cauza salariului foarte mic oferit si ca s-ar gindi la posibilitatea de a ramine daca ar avea un salariu net de 300 de euro la care sa se adauge si alte facilitati.
Firma "Promex", care a mai angajat absolventi de la Facultatea de Inginerie, a venit cu o oferta de burse private pentru studentii din anii IV si V. Acestia vor putea primi 390 de lei lunar pina cind termina facultatea conditia fiind ca dupa absolvire sa se angajeze la "Promex". Specialistul in resurse umane de la "Promex", Diana Rosculet, a explicat ca aceasta oferta este in avantajul studentilor si ca spera sa se inscrie in program cit mai multi studenti cu rezultate foarte bune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro