Mergi la conţinutul principal

Vieţile unor brăileni, puse în pericol de un recidivist

• Nicuşor Dobre, individ cu o “coadă” de 400 de zile de închisoare, a fost trimis în judecată pentru tentativă la infracţiunea de distrugere • în august anul trecut, Dobre a umplut un PET cu 2,5 litri de benzină, a stropit Opelul unei brăilence şi a încercat să-i dea foc • asta după ce a distrus geamurile laterale ale maşinii • recidivistul a fost oprit de proprietară, care s-a luptat cu el şi care a chemat apoi poliţia • potrivit anchtatorilor, dacă incendiul s-ar fi produs, “ar fi pus în pericol mai multe persoane şi bunuri”, pentru că maşina era parcată lângă reţeaua de gaze

 

Locatarii de pe strada Târgovişte, terorizaţi de un recidivist aflat în stare de ebrietate, care ameninţa să incendieze un autoturism.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Nicuşor Dobre, în vârstă de 35 de ani, recidivist cu o “coadă” de 400 de zile de închisoare rămase neexecutate şi cu 4 clase primare, anchetat pentru tentativă la infracţiunea de distrugere. Dobre a vrut să dea foc unui autoturism ca să se răzbune pe un rival, însă maşina aparţinea concubinei acestuia. Indignată, femeia s-a luptat cu piromanul, reuşind să-şi salveze proprietatea, iar acum solicită despăgubiri de 15.000 lei.

 

Incident pe strada Târgovişte. Recidivist înfrânt de o femeie

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii august 2016, recidivistul Nicuşor Dobre a avut un conflict cu brăileanul Marian D. (concubinul Iuliei N.), iar în dimineaţa zilei de 18 august, în jurul orei 8:15, s-a hotărât să se răzbune, incendiindu-i acestuia maşina. Dobre a luat de acasă un PET de 2,5 litri plin cu benzină şi s-a îndreptat către domiciliul rivalului, ştiind că locuieşte pe strada Târgovişte şi că obişnuieşte să-şi parcheze maşina în faţa imobilului, pe trotuar.

Ameţit de alcool, recidivistul a urcat în căruţă (este proprietarul unei căruţe tractate de cal) şi s-a deplasat pe strada Târgovişte. Vizavi de maşina pe care intenţiona să o incendieze, a găsit-o pe Măria C.. Femeia trebăluia cu o sapă în grădina din faţa casei. “Inculpatul a coborât din căruţă şi i-a cerut martorei să-i împrumute sapa, după care s-a deplasat până la imobilul de vis-a-vis, unde era parcat autoturismul Opel Corso cu numărul de înmatriculare BR-36-RAL, proprietatea persoanei vătămate N.I. Folosindu-se de sapă, inculpatul Dobre Nicuşor a spart cele două geamuri de pe partea stângă a autoturismului, totodată strigând peste gardul imobilului persoanei vătămate şi cerând ca numitul D. M. să iasă afară, ca să-l bată”, precizează procurorul de caz.

Văzând cele întâmplate, Măria a mers şi i-a luat scandalagiului sapa din mână, spunându-i să-şi vadă de drum. Totodată, din locuinţa vizată a ieşit Larisa, sora proprietarei, care i-a spus inculpatului că Marian D. nu este acasă.

În loc să plece, Nicuşor a luat PET-ul plin cu benzină din atelaj, i-a desfăcut dopul şi a revenit la autoturism. A stropit pur şi simplu, din belşug, interiorul maşinii cu benzină, prin spărtura portierelor de pe partea stângă, după care a vrut să-i dea foc.

Speriată, Larisa N., proprietara autoturismului, a ieşit iute din curte şi s-a luptat cu recidivistul Dobre. L-a împins cu braţele, fiind stropită cu benzină pe mâna dreaptă, iar în momentele următoare recipientul din plastic (în care se mai afla combustibil) a căzut pe carosabil. După ce le-a înjurat copios pe femeile prezente la locul faptei, recidivistul a urcat în căruţă şi şi-a luat tălpăşiţa, până la sosirea Poliţiei.

Potrivit raportului de expertiză criminalistică întocmit pe parcursul derulării anchetei şi finalizat pe data de 30 mai 2017, PET-ul ridicat de la locul faptei conţinea benzină, produs uşor volatil şi foarte inflamabil. Totodată, expertiza judiciară a stabilit că, dacă inculpatul ar fi reuşit să dea foc maşinii, “incendiul ar fi fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri” întrucât era parcat lângă gardul imobilului şi lângă reţeaua de gaze naturale la care este racordată gospodăria. Acţiunea lui Nicuşor Dobre se încadrează în categoria “incendii cu intenţii răuvoitoare”.

Întrebat ce anume l-a determinat să distrugă geamurile maşinii şi să încerce să-i dea foc, Dobre a declarat că intenţiona să se răzbune pe Marian D., fără să ştie că, de fapt, autoturismul aparţine concubinei acestuia. Iulia N., proprietara maşinii distruse, solicită despăgubiri de 15.000 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro