Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Scandal la Trezorerie din cauza cozilor de la ghişee

• un brăilean reclamă că jandarmul de pază l-a amendat şi i-a reţinut buletinul după ce a încercat să facă o poză în interiorul instituţiei, nemulţumit de aglomeraţia din holul Trezoreriei • reprezentanţii  Jandarmeriei spun că subofiţerul doar şi-a făcut treaba, filmarea şi fotografierea în interiorul Trezoreriei fiind interzise prin lege • reprezentanţii Fiscului brăilean spun că regretă incidentul şi punctează că aglomeraţiile apar tocmai din cauză că mulţi contribuabili lasă pe ultima sută de metri îndeplinirea obligaţiilor fiscale  

 

Contribuabili cu nervi întinşi la maximum din cauza aglomeraţiei de la ghişeele Trezoreriei Brăila. Laurenţiu N. ne-a povestit că ar fi fost victima unui abuz din partea jandarmului care asigură ordinea şi paza instituţiei, după ce brăileanul a încercat să pozeze cozile din holul instituţiei, supărat din cale-afară că este obligat să-şi piardă timpul pe la ghişee supra-aglomerate. “M-am prezentat la sediul Trezoreriei cu probleme personale de rezolvat şi am constat, pentru a nu-ştiu-câta-oară, că la ghişeul unde aveam nevoie era lume multă. Am făcut o fotografie cu telefonul mobil moment în care la mine a venit subofiţerul jandarm care mi-a adus la cunoştinţă că nu am voie să fotografiez şi că mă amendează. Mi-am declinat identitatea şi am solicitat să-mi fie returnat actul de identitate, dar acesta a refuzat. M-a deranjat faptul că deşi aplicarea legii se face în mod gradual a trecut direct la aplicarea unei amenzi, fără ca în prealabil să-mi fi dat, de exemplu un avertisment”, ne-a declarat sursa citată.

De cealaltă parte, după cum ne-a precizat Sorin Neftode, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, bărbatul a fost sancţionat pentru că a încălcat normele legale de acces în instituţie. Acesta a ajuns în dreptul unui ghişeu şi ar fi început să filmeze, lucru interzis conform normelor legale de acces care sunt afişate la intrarea în instituţie. Lucrătorul de la Jandarmerie i-a cerut să se legitimeze şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie contravenţie. Bărbatul i-a înmânat jandarmului cartea de identitate însă nu a mai aşteptat întocmirea procesului verbal de contravenţie şi a părăsit instituţia, ameninţându-l pe lucrătorul de la Jandarmerie că va face reclamaţie la instituţiile superioare.

Potrivit legii, agentul constatator este singurul care poate decide ce sancţiune va aplica unei persoane, avertisment sau amendă, în funcţie de mai multe elemente care ţin de comportamentul celui vizat. Cartea de identitate a persoanei în cauză a fost predată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, conform reglementărilor în domeniu, de unde bărbatul o poate prelua.

Pe această cale, reprezentanţii Jandarmeriei Brăila aduc la cunoştinţa oricărei persoane nemulţumite de activitatea din interiorul instituţiei că se poate adresa conducerii AJFP Brăila.

Conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila a recunoscut că în această perioadă ghişeele instituţiei sunt într-adevăr mai aglomerate, dar asta întrucât în această perioadă a anului sunt scadente mai multe termene până la care contribuabilii trebuie să depună o serie de formulare fiscale şi să facă plăţi către bugetul de stat general consolidat. “Filmările şi fotografierile în instituţie sunt interzise prin lege motiv pentru care colegul de la jandarmerie l-a şi amendat contravenţional pe contribuabilul în cauză. (...) Sunt câteva perioade în lună în care apar, într-adevăr, aglomerări la ghişeele instituţiei şi regretăm această situaţie, dar asta şi din cauză că, în continuare, unii contribuabili nu apelează la formele moderne puse la dispoziţie de ANAF pentru transmiterea formularelor fiscale şi pentru efectuarea plăţilor. Practic, majoritatea contribuabililor vin, de obicei, chiar în ultima zi a scadenţei şi de aceea apar aceste aglomeraţii. Regretăm incidentul petrecut, precum şi aglomeraţia din această perioadă”, ne-a declarat şeful AJFP Brăila, Mihaela Ciorăşteanu

Mai trebuie punctat şi faptul că aglomeraţia de la ghişee a dat peste cap şi circulaţia maşinilor în zonele adiacente, dovadă fiind de exemplu imaginile surprinse zilele acestea de cititorii noştri pe strada Delfinului, din imediata vecinătate a corpului de clădire al Fiscului şi Trezoreriei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro