Mergi la conţinutul principal

VIDEO | Reabilitarea fostului cămin de nefamilişti “Concivia” din Hipodrom, sursă de stres pentru locatarii blocurilor învecinate

• aceştia reclamă mizeria şi zgomotul generate de şantier, din cauza faptului că muncitorii nu ar respecta nici cele mai elementare reguli prevăzute de legislaţia în domeniu • Poliţia Locală ne-a declarat însă că aspectele sesizate nu se confirmă şi că nu a fost nevoie de aplicarea vreunei sancţiuni

 

Silvia B., o brăileancă domiciliată în cartierul Hipodrom, se plânge de mizeria şi gălăgia generate de şantierul deschis în urmă cu mai bine de doi ani, pentru reabilitarea fostului cămin de nefamilişti “Concivia”, situat în apropierea blocului său. Femeia spune că, deşi a mai făcut reclamaţii pe această temă - un articol a fost publicat şi de cotidianul nostru, în luna octombrie a anului trecut - autorităţile locale nu au luat nicio măsură, iar situaţia a rămas neschimbată. “Ne confruntăm în continuare cu aceleaşi probleme: zgomot de dimineaţă până seara, mizerie multă, praf. Suntem conştienţi că e oarecum normal să fie gălăgie şi praf în apropierea unui şantier, însă aici e prea exagerat, iar problema este cauzată în primul rând de faptul că muncitorii acestei firme nu respectă nici cele mai elementare reguli: nu au pus o plasă de protecţie pe toată înălţimea clădirii, nu au un jgheab sau ceva de genul acesta, pe care să coboare molozul de la înălţime... Pur şi simplu aruncă resturile de la etaj până pe pământ şi vă daţi seama ce zgomot se face şi cât praf... Copiii şi bătrânii din bloc nu se pot odihni deloc pe timpul zilei. E bătaie de joc! Am mai reclamat aceste aspecte, însă nu a luat nimeni nicio măsură!”, ne-a declarat brăileanca nemulţumită, iar pentru a-şi demonstra spusele, ne-a trims fotografii de la faţa locului, precum şi un scurt material video. Aceasta se mai plânge şi de faptul că în acea zonă din cartierul Hipodrom sunt şi foarte mulţi câini maidanezi, ce latră şi zi şi noapte, contribuind astfel la amplificarea disconfortului sonor cu care se confruntă locatarii.

Reporterii noştri au solicitat un punct de vedere din partea Poliţiei Locale Brăila, referitor la aspectele reclamate. Răspunsul primit nu o va mulţumi, cu siguranţă, pe Silvia B. Concret, Biroul de Presă al Poliţiei Locale ne-a transmis faptul că, în toamna anului trecut, s-au făcut verificări pe respectivul şantier deschis de firma Concivia în cartierul Hipodrom. Firma în cauză ar fost somată în timpul respectivului control să pună plase de protecţie şi să nu mai lase mormane de moloz la faţa locului. În urmă cu câteva zile, un agent al Poliţiei Locale a făcut o nouă inspecţie pe şantier şi nu ar fi găsit nereguli. “Firma are autorizaţie de construire pentru acea lucrare. În urma somaţiilor formulate de instituţia noastră în timpul controlului din luna octombrie a anului trecut, societatea în cauză s-a conformat şi a montat plasă de protecţie în dreptul parterului clădirii. De asemenea, sunt ridicate cu regularitate deşeurile provenite în urma activităţii de pe şantier, aşa încât nu mai sunt blocate căile de acces în zonă. Considerăm că aspectele reclamate nu se confirmă, deci nu a fost nevoie de aplicarea unei sancţiuni contravenţionale”, ne-a transmis Biroul de Presă al Poliţiei Locale.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro