Mergi la conţinutul principal

VIDEO: O nouă reclamaţie legată de furtul la cântar practicat de comercianţii din Piaţa Mare

• un cititor al cotidianului nostru ne-a trimis la redacţie un filmuleţ din care reiese că o vânzătoare include în greutatea mărfii şi ligheanul cu care pune legumele pe cântar, înşelându-şi astfel clienţii cu aproape 200 de grame la fiecare cântărire • în luna iulie, Protecţia Consumatorilor şi Poliţia au făcut o amplă acţiune de control în Piaţa Mare, fiind sancţionaţi atunci mai mulţi comercianţi care foloseau cântare neverificate metrologic • se pare că amenzile aplicate atunci nu au fost suficiente pentru a-i determina pe comercianţi să nu mai umble cu “ocaua mică”

 

În urmă cu doar două săptămâni, comisarii de la Protecţia Consumatorului, însoţiţi de echipaje de Poliţie, au făcut un amplu control în Piaţa Mare, în cadrul căruia au fost depistaţi cu nereguli 14 comercianţi, amenzile totale aplicate acestora ridicându-se la 24.200 lei (242 milioane de lei vechi n.n.). În multe cazuri, a fost vorba despre folosirea unor metode prin care clienţii erau înşelaţi la cântar, primind marfă mai puţină decât au plătit. În ciuda acelei razii de amploare, se pare că năravul din fire nu are lecuire, iar unii comercianţi din Piaţa Mare continuă să îşi “ciupească” muşteriii la cântar. Cel puţin aşa susţine un cititor al cotidianului nostru. Acesta ne-a trimis, ieri, la redacţie un filmuleţ din care reiese că o vânzătoare nu are cântarul reglat în aşa fel încât să nu includă la plată şi greutatea ligheanului de plastic în care pune legumele solicitate de cumpărători. Astfel, la fiecare cântărire, clientul primeşte cu aproape 200 de grame mai puţin din marfa plătită.

“Mi-a înşelat mama, a încercat să mă înşele şi pe mine, dar am făcut scandal monstru în Piaţa Mare. I-am promis că dacă o mai văd că înşală o fac vedetă. Azi, acest personaj şi-a dorit să devină vedetă continuând să «persevereze»“, ne-a transmis prin intermediul internetului cititorul nostru, mesajul acestuia având ataşat şi filmuleţul incriminator.

După cum v-am mai informat, în prima parte a lunii iunie a.c. un alt brăilean a reclamat la Protecţia Consumatorului faptul că a fost înşelat la cântar, în Piaţa Mare, în repetate rânduri. Reclamaţiei respective i s-a dat curs abia după câteva săptămâni, în a doua jumătate a lunii iulie, când reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor şi Poliţiei au descins în Piaţa Mare, verificând nu mai puţin de 20 de comercianţi într-o singură zi. Dintre aceştia, 14 au fost găsiţi cu probleme, fiind amendaţi cu suma totală de 24.200 lei.

Pe lângă folosirea de cântare neverificate metrologic, la multe tarabe nu erau afişate informaţii privind locul de provenienţă al legumelor şi fructelor comercializate sau erau oferite informaţii eronate, în genul “fasole românească nouă”, “fasole nouă din judeţul Brăila”, în condiţiile în care din documente a reieşit că fasolea avea ţară de origine Egipt. Alţi comercianţi afişau informaţii ce nu puteau fi probate, cum ar fi “roşii Matca” sau “vinete din comuna Albina”, în timp ce din documente nu rezulta această provenienţă.

Alte nereguli depistate în timpul controlului din luna iulie au fost neafişarea preţurilor practicate sau neafişarea la locul de comercializare a denumirilor operatorului economic şi a sediilor sociale ale acestuia, ori numele şi prenumele persoanei fizice autorizate sau producătorului particular.

 

cod de incorporare video:tag

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro