Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Două mașini avariate de un salcâm prăbușit în parcarea blocului... ”Salcâm” din zona Ciocârlia

* proprietarii mașinilor nu aveau asigurare Casco și spun că vor cere despăgubiri de la administratorul parcării cu plată, recte SUPAGL * oamenii se plâng că salcâmul în cauză dădea semne mai demult că stă să cadă și că s-ar fi făcut mai multe cereri de tăiere către Primărie, dar nu s-a luat nicio măsură * conducerea Seroplant afirmă că la sediul instituției nu ar fi ajuns nicio autorizație de tăiere

 

Un salcâm de mari dimensiuni s-a prăbușit, joi seară, peste două autoturisme din parcarea unui bloc din zona Ciocârlia. Blocurile din acea parte a municipiului au ca indicativ specii de copaci, iar incidentul s-a întâmplat chiar în dreptul celui denumit... „Salcâm”. Dincolo de acest mic inedit al situației, salcâmul smuls din rădăcini din cauza vântului și a crengilor îngreunate de ploaie a avariat destul de serios mașinile peste care a căzut. Din fericire, nu se afla nimeni în zonă, astfel că nu au fost și victime omenești. Zona a fost degajată cu ajutorul unui echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Proprietarii autoturismelor ne-au declarat că nu aveau asigurare Casco, iar pentru recuperarea pagubelor vor cere despăgubiri de la administratorii parcării, recte Serviciul de Utilități Publice, Administrare și Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăilei. ”Plătim pentru locul de parcare, deci trebuia să se ia măsuri pentru ca mașinile să fie în siguranță, ne-a spus unul dintre păgubiți. Oamenii afirmă că salcâmul prăbușit dădea mai demult semne că are probleme, fiind deja destul de înclinat. Ei spun că s-au făcut mai multe cereri către Primărie pentru tăierea acestuia, însă nu s-ar fi luat nicio măsură. ”De vreo trei ani am tot anunțat că acest salcâm stă să cadă. Ultima reclamație a fost făcută în urmă cu câteva zile, mai exact în data de 25 mai. N-a venit nimeni, nici măcar să vadă cum se prezintă situația la fața locului...”, ne-a spus un locatar, arătându-ne două numere de înregistrare de la Registratura Primăriei, unul din 18 februarie 2020, celălalt din 25 mai a.c.

Conducerea Serviciului ”Seroplant”, instituția care gestionează spațiile verzi de pe raza municipiului, ne-a declarat că la sediul său nu a ajuns deocamdată nicio cerere referitoare la tăierea vreunui salcâm din zona respectivă. Reprezentanții ”Seroplant” ne-au explicat că, conform procedurii, în urma solicitărilor primite de la cetățeni, o comisie din cadrul Primăriei verifică la fața locului starea copacilor în cauză, iar dacă se ajunge la concluzia că aceștia prezintă risc de prăbușire, având tulpini scorburoase sau coronamente cu diverse grade de uscare, se ia decizia tăierii. ”Seroplant” primește o înștiințare în acest sens și trece la treabă. Potrivit directorului Ligia Drăgan, în cazul copacului din dreptul blocului ”Salcâm” nu s-ar fi primit nicio decizie de tăiere din partea comisiei respective. ”La sediul nostru nu a ajuns aprobarea de tăiere pentru acel salcâm. Oricum, înțeleg de la colegii mei ajunși la fața locului că era un copac fără probleme vizibile. Nu prezenta fisuri pe trunchi sau scorburi, avea coronamentul verde... Cel mai probabil, a fost o prăbușire accidentală, provocată de curenții de aer din acel moment”, ne-a declarat directorul Drăgan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro