Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Doi hoţi versaţi, care «l-au făcut din vorbe» pe un bucureştean şi i-au furat borseta, daţi de gol de sistemul de supraveghere video

Sistemul de supraveghere cu camere video le-a dat indicii preţioase poliţiştilor brăileni, care încearcă de câteva zile să dea de urma a doi hoţi. Indivizii i-au furat o borsetă plină cu lucruri de valoare şi bani unui bucureştean care asista la spectacolul de muzică de operă din zona Esplanadei, prilejuit de Festivalul Internaţional de Canto Hariclea Darclee. Hoţii au intrat în discuţie cu bucureşteanul şi au conversat cu acesta minute bune, reuşind să îi câştige încrederea. În imaginile surprinse de camera de supraveghere din zonă se vede cum, în timp ce discuta cu victima, unul dintre hoţi trage borseta mai aproape, iar într-un moment de neatenţie al bărbatului, i-o pasează complicelui său, care se ridică şi pleacă fără să atragă atenţia. După scurt timp, şi celălalt hoţ a părăsit zona discret.
Imediat cum a sesizat dispariţia borsetei, păgubitul s-a adresat poliţiştilor locali, care supravegheau zona unde se desfăşura concertul. Cu ajutorul imginilor surprinse de camerele de supraveghere din reţeaua administrată de Poliţia Locală, s-a reuşit refacerea parţială a traseului urmat de hoţi. Astfel, se vede cum aceştia au luat un taxi din zona centrală a municipiului, au tranzitat mai bine de jumătate din oraş, după care unul din ei coboară la un magazin dintr-un cartier periferic. Celălalt a coborât, cel mai probabil, într-o zonă neacoperită de sistemul de supraveghere video.
Imaginile au ajuns inclusiv la poliţia naţională, operaţiunile de identificare a celor doi indivizi fiind în curs de desfăşurare. În borseta sustrasă se aflau 1.000 lei, un telefon mobil, un aparat foto, legitimaţii de transport şi alte acte. Cei care pot da informaţii despre hoţii în cauză sunt rugaţi să apeleze 112 sau să meargă la cea mai apropiată secţie de Poliţie.

P.S. Pentru a identifica pe imagini victima şi cei doi hoţi, vă oferim câteva indicii. La minutul 14.40, în cadrul din faţă - dreapta, printre băncile maro apare un bărbat îmbrăcat cu cămasă bleu. Poartă o şapcă de culoare albă, iar pe umăr are borseta neagră. Intră pe primul culoar din dreapta şi se aşează pe prima bancă albă, în dreptul primul refelector. Hoţii sunt deja acolo, ambii îmbrăcaţi în haine de culoare închisă. Intră în vorbă cu victima, trag uşor borseta spre ei, iar la minutul 33, unul dintre ei se ridică şi pleacă. La scurt timp şi celălat face acelaşi lucru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro