Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Cuţitarul din gară se drogase cu prenadez

instanţa a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Sandu Ionuţ Ciprian, de 34 de ani, care a sărit, înarmat cu un cuţit, asupra poliţiştilor veniţi să îl liniştească • totul s-a produs sub privirile îngrozite ale trecătorilor aflaţi în Gară, alarmaţi de zarva stârnită de tânărul aflat într-un acces de violenţă • printre poliţiştii ameninţaţi de individul care s-a dovedit, în urma analizelor medicale, că era puternic drogat se numără chiar şeful Poliţiei Transporturi Brăila, cms. şef Dănuţ Novac • culmea, cu numai o lună în urmă, agresorul a fost filmat de trecători, tot în zona Gării, în timp ce se droga în văzul tuturor  

 

Un om al străzii a împrăştiat teroare în zona Gării CFR, ba chiar i-a ameninţat cu cuţitul pe poliţişti, iar acum stă liniştit, în spatele gratiilor. Sandu Ionuţ Ciprian, de 34 de ani, a fost arestat preventiv, vineri, pentru infracţiunea de ultraj la poliţist. După ce a alergat prin zona gării, înarmat cu un cuţit, ameninţând cu moartea pe oricine încerca să-l calmeze, poliţiştii au reuşit, într-un final, să îl imobilizeze pe bărbatul fără adăpost. Mai mult, s-a dovedit că accesul de furie s-a produs în contextul în care bărbatul avea minţile tulburi, după ce inhalase prenadez. În imaginile video prezentate pe site-ul “Obiectiv Vocea Brăilei” se vede clar cum se desfăşoară toată urmărirea dar şi cum este încarcerat cuţitarul. Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Sandu, el ajungând încă de joi, 21 septembrie, în Arestul IPJ Brăila unde a rămas în continuare întrucât, vineri, s-a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile.

După “spectacolul” din zona Gării, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii publice faţă de suspectul Sandu Ionuţ Ciprian.

În fapt, s-a reţinut faptul că, la data de 21 septembrie, în jurul orei 9.15, brăileanul în cauză, persoană fără adăpost, după ce a inhalat vapori de prenadez, a mers în perimetrul Staţiei CFR Brăila, luând asupra sa un cuţit cu lungimea de 30 de cm. Procurorii arată faptul că, în zona scărilor de acces în gară, acesta a scos cuţitul, agitându-l deasupra capului şi strigând la persoanele din preajmă că le va tăia. După sesizarea organelor de poliţie din cadrul Poliţiei Transporturi şi sosirea acestora la faţa locului, inculpatul i-a ameninţat folosind acelaşi cuţit, dar şi verbal, strigând că îi va omorî, pe comisar şef Novac Dănuţ, şeful de la Biroul Transporturi Feroviare (TF), precum şi pe alţi doi poliţişti, ag. şef adj. Tănase Claudiu şi agent Băluţă Florin, tot de la TF. Prin acţiunile sale, inculpatul a stârnit indignarea persoanelor aflate în zonă şi a tulburat liniştea şi ordinea publică. În faţa instanţei, s-a arătat faptul că Sandu Ionuţ a săvârşit o infracţiune de ultraj în formă continuată, faptă pentru care se poate dispune arestarea preventivă. În plus, procurorul a scos în evidenţă faptul că individul a comis fapta fără nicio reţinere, chiar în timpul zilei şi într-o zonă constant aglomerată, în prezenţa mai multor persoane. “Modul de comitere a faptei, respectiv ameninţarea persoanelor cu un cuţit având o lungime de 30 cm şi lamă de 18 cm, în urma inhalării vaporilor de  prenadez, pe un fond autoprovocat şi dificil de stăpânit, relevă că inculpatul  apelează la mijloace deosebit de violente care prin utilizarea lor proprie pot atrage urmări din cele mai grave pentru persoanele aflate chiar întâmplător în faţa sa. Săvârşirea infracţiunii faţă de trei lucrători de poliţie, care au tocmai atribuţii şi pregătire specifică în prevenirea şi intervenţia tocmai în astfel de cazuri, arată îndrăzneala şi temeritatea infracţională a inculpatului”.  

Potrivit procurorilor, cuţitarul mai are o lista de infracţiuni trecute în fişa de cazier. Astfel, pentru diferite fapte contra patrimoniului, inculpatul a primit multiple condamnări şi sancţiuni penale încă din timpul minoratului. Din pedepsa care atrage reţinerea stării de recidivă postexecutorie, respectiv de 3 ani şi 3 luni închisoare aplicată de Judecătoria Brăila, în 2013, şi rămasă definitivă în 2014, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, inculpatul a fost liberat la termen la data de 3 septembrie 2016.

Probabil că acesta s-a gândit acum că nu are adăpost şi dacă mai comite vreo faptă penală poate sta liniştit în spatele gratiilor, unde este cald şi are mâncare.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro