Mergi la conţinutul principal

VIDEO | Căminele de branșament abia montate pe străzile din Lacu Sărat, smulse din pământ la prima ploaie

• lucrarea în urma căreia toate familiile din satul Lacu Sărat urmează să beneficieze de apă potabilă la robinet a fost executată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, de o firmă din Timișoara • incidentul este explicat de conducerea CUP ”Dunărea” prin faptul că încă nu fuseseră puse capacele de beton peste căminele de plastic, astfel că acestea au fost luate pe sus de șuvoaie • ”Lucrarea nu este recepționată, iar problemele vor fi remediate de constructor, în cadrul contractului”, a precizat directorul Silviu Mangiurea

 

În satul Lacu Sărat, comuna Chiscani, se extinde rețeaua de apă potabilă pe toate străzile din localitate, astfel încât toți locuitorii să beneficieze de apă la robinet. S-au montat deja conductele subterane, iar recent s-a finalizat și operațiunea de branșare a caselor, prin amplasarea în fața porților a căminelor cu apometre. Evident, localnicii s-au bucurat că au, în sfârșit, posibilitatea să beneficieze de condiții civilizate. Bucuria lor a ținut, însă, doar până în seara zilei de miercuri, 3 iulie, când, după ploaia care s-a abătut asupra satului, aproape toate căminele nou montate au fost luate pe sus de șuvoaiele de apă, fiind scoase efectiv din pământ. În atari condiții, branșamentele s-au rupt în zona apometrelor, iar apa sub presiune de pe țevi a țâșnit spre suprafață. Miercuri seară, echipe de lucru ale Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila au intervenit, legând ”pe direct” țevile de apă, fără apometre, urmând ca firma care a executat lucrările de branșare să repună pe poziție căminele și apometrele. Oricum, localnicii din Lacu Sărat se declară extrem de dezamăgiți de calitatea lucrărilor. ”Dacă la prima ploaie s-a întâmplat treaba asta, vă dați seama cât de bine a fost făcută treaba...”, ne-a spus săteanul care ne-a și sesizat la redacție această problemă.

De la conducerea CUP ”Dunărea” am aflat că branșarea localității Lacu Sărat la rețeaua de apă potabilă se face în cadrul unui proiect cu finananțare europeană, prin care toate satele din județ vor beneficia de astfel de lucrări. La Lacu Sărat, se derulează unul dintre cele 24 de contracte din cadrul proiectului general, executantul în acest caz fiind firma ”Euscadia” din Timișoara, după cum ne-a informat directorul CUP ”Dunărea”, Silviu Mangiurea. ”Lucrarea din Lacu Sărat nu a fost recepționată, iar toate problemele apărute pe parcurs vor fi remediate pe cheltuiala constructorului. Acolo încă nu fuseseră puse capacele de beton peste căminele de branșament, iar în urma precipitațiilor abundente căminele au flotat, ridicându-se la suprafață. Lucrarea va fi refăcută, în termenii contractului”, a precizat directorul Mangiurea.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro