Mergi la conţinutul principal

VIDEO: În plină prohibiţie, pescuiau cegă, specie protejată, cu o plasă lungă de 300 m

• în momentul când au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, doi brăileni în vârstă de 40, respectiv 30 de ani, aveau asupra lor trei peşti din specia cegă • indivizii sunt acum cercetaţi penal şi li s-a confiscat plasa în valoare de 4.800 lei • cei trei peşti au fost eliberaţi, în prezenţa unui specialist din cadrul Institutului de Cercetări Piscicole Galaţi

 

Doi brăileni care braconau pe Dunăre cu o plasă lungă de 300 de metri au avut ghinionul să le iasă în cale poliţiştilor de frontieră gălăţeni, care plecaseră cu o ambarcaţiune de tip Class de la Baza de Reparaţii Nave Brăila şi se deplasau spre baza Sectorului Poliţiei de Frontieră din municipiul Galaţi. În momentul când au fost luaţi la întrebări, cei doi indivizi aveau în barcă trei peşti din specia cegă, care cântăreau în total 5 kilograme. Peştii doar ce fuseseră prinşi şi, deoarece este vorba despre o specie protejată, poliţiştii de frontieră au anunţat şi Institutul de Cercetări Piscicole Galaţi. În prezenţa unui specialist al acestei instituţii, peştii au fost eliberaţi în fluviu.

Cei doi brăileni, Gabriel C., în vârstă de 40 de ani, şi Aurelian B., în vârstă de 30 de ani, se aflau într-o barcă de fibră, în momentul când au fost depistaţi, în zona kilometrului fluvial 164. Gabriel C. a declarat că plasa din fir textil lungă de 300 de metri îi aparţine.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au luat măsura confiscării plasei de pescuit, în valoare de 4.800 lei, iar pe numele celor două persoane se efectuează în prezent cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor: pescuitul, deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente şi marcaje justificative legale, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro